El PSC de Sant Cugat homenatja Ernest Lluch en el 20è aniversari del seu assassinat

Els socialistes han recordat la figura del polític català i el seu "llegat sanitari i del diàleg"


  • Comparteix:

El PSC de Sant Cugat ha homenatjat el polític i economista Ernest Lluch en el 20è aniversari del seu assassinat recordant el seu 'llegat sanitari i del diàleg'. Més d'una vintena de persones s'ha citat aquest diumenge davant el monòlit que commemora la figura de qui va ser el portaveu dels socialistes catalans al Congrés i ministre de Sanitat i Consum. Des que es va inaugurar el parc Ernest Lluch el gener del 2015, els socialistes de Sant Cugat recorden el polític i economista amb una ofrena floral pels vols de la data en què va morir.

Després de deixar un ram de flors a la placa amb el nom d'Ernest Lluch, ubicada als jardins que porten el seu nom, el primer secretari del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, ha recordat la figura del socialista remarcant que l'homenatge "té un doble sentit".

D'una banda, "el seu llegat sanitari". Tenint en compte l'actual situació sanitària, Soler ha recordat que Lluch va ser impulsor de la Llei General de Sanitat i un compromès amb la sanitat pública. "No hem fet els deures com a societat del que ell proposava", assegura el primer secretari del PSC a Sant Cugat, que també critica que "10 anys de retallades" a la sanitat pública "han estat nefastes" per a la gestió de la pandèmia. Soler afirma que és "necessita" un reforç immediat a l'atenció primària, tant de "recursos econòmics com humans".

Pere Soler, d'altra banda, ha volgut destacar el "llegat reflexiu i de promoció del diàleg" que ha deixat Ernest Lluch. Un llegat que "segueix vigent" actualment i amb el qual els socialistes de Sant Cugat se senten "molt interpel·lats". "Estem en deute amb ell, amb tot el seu llegat i la seva història", ha conclòs Soler.

A causa de la Covid-19, l'acte no ha pogut comptar amb la presència de familiars de Lluch, ni representants polítics de l'àmbit nacional i tampoc de la Fundació Ernest Lluch.

Ernest Lluch va morir el 21 de novembre del 2000 a mans de l'organització terrorista ETA. El món polític recorda la figura de Lluch per la seva tasca en favor del diàleg com a solució per resoldre el conflicte Basc. Lluch va ser assassinat per una cèl·lula d'ETA a Catalunya anomenada 'Comando Barcelona'. Lluch va ser portaveu del PSC al Congrés dels Diputats i ministre de Sanitat i Consum, nomenat per Felipe González va exercir el càrrec del 1982 al 1986. El 21 de gener d'aquest 2020, Lluch hauria complert 83 anys.




Pere Soler

D'una banda, el seu llegat sanitari i, d'altra, el seu llegat reflexiu i de promoure el diàleg i l'entesa entre aquells que pensen diferent. Nosaltres, com santcugatencs i santcugatenques socialistes, ens sentim molt interpel·lats amb el llegat d'Ernest Lluch.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.