La 4a Biennal de Fotografia aterra a Sant Cugat per promoure la cultura fotogràfica

QGat Foto organitza la mostra, que es podrà visitar en diferents espais a partir del 17 de desembre


  • Comparteix:

Una de les fotografies de la Biennal, protagonista del cartell / Foto: Llorenç Pié

Una de les fotografies de la Biennal, protagonista del cartell / Foto: Llorenç Pié

L'Agrupació Fotogràfica de Sant Cugat (QGat Foto) organitza la 4a Biennal de Fotografia, que s'obrirà al públic el proper 17 de desembre a les set del vespre, amb un control d'aforament de màxim 20 persones en diferents torns, per motius de la Covid-19. El comissari de l'exposició, Bernat Millet, explica a Cugat Mèdia que 'el principal objectiu de les biennals és difondre, potenciar i ajudar als fotògrafs santcugatencs, a través de patrocinadors, com l'Ajuntament de Sant Cugat, l'Obra Social La Caixa o HP, a produir els seus treballs'. En l'edició d'enguany s'aposta per consolidar la intenció original de l'organització: donar suport al desenvolupament dels fotògrafs emergents en els seus projectes i apropar la cultura fotogràfica a la ciutadania, en un format d'exposició col·lectiva.

Alguns dels artistes que hi participen enguany són Artur Ribera, Elisenda Puig i Enric Curto. "S'han triat artistes molt innovadors amb una certa professionalitat i, dins de la Casa Cultura, que els englobo en la paraula 'flâneur'; el que m'ha inspirat a escollir els treballs és que tots tenen un viatge interior que no et deixa indiferent en veure les seves imatges", explica Millet.

La Biennal també serveix perquè els artistes puguin seguir movent la cultura i portar els seus treballs a altres llocs. "Un cop els artistes tenen aquest material produït, tenen la llibertat per portar-lo a altres competicions o altres sales expositives; així, poden seguir avançant en les seves carreres artístiques", afirma el comissari de la mostra.

QGat Foto també treballa per la creació d'esdeveniments fotogràfics a Sant Cugat i, en aquesta edició, hi ha diferents activitats programades. En aquesta línia, Millet diu que, "com a associació, a part d'ajudar i difondre els treballs dels fotògrafs de Sant Cugat", tenen una vinculació amb la Fundació Catalònia Creativa, amb la qual fan una activitat enfocada a l'àmbit inclusiu. Ensenyen "nocions bàsiques de fotografia a les persones amb diversitat funcional". Els mateixos autors de la Biennal són els encarregats de portar les seves càmeres i allà, "aprenen a fer fotografies" i el resultat és una exposició que es fa, posteriorment, a la Sala Abacus.

Els treballs fotogràfics dels artistes emergents es podran veure en quatre seus expositives diferents: la sala d'exposicions de la Casa de Cultura, l'Abacus, la Biblioteca Central Gabriel Ferreter i l'Ateneu Santcugatenc. La mostra es podrà visitar fins al 16 de gener del 2021.


Bernat Millet

El principal objectiu de les Biennals que organitzem des de QGat Foto és difondre, potenciar i ajudar als fotògrafs santcugatencs a produir els seus treballs. Tenim sponsorships com HP, l’Ajuntament de Sant Cugat està darrere o la Fundació La Caixa i això ens ajuda a poder produir els treballs. A la Casa de Cultura tenim cinc treballs dels membres seleccionats pel comissari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.