L'estudi encarregat per l'Ajuntament conclou que la municipalització de la gestió de l'aigua reduiria la tarifa 'un 15%'

La Comissió Tècnica ja té la memòria de valoració de la consultora externa contractada


  • Comparteix:

La consultora aconsella crear una empresa pública per gestionar l'aigua de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La consultora aconsella crear una empresa pública per gestionar l'aigua de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha fet públic l'informe encarregat a una consultora externa per decidir quin model de gestió de l'aigua beneficia més els ciutadans. La conclusió és que fer-ho a través d'una empresa pública -mitjançant una Entitat Publica Empresarial Local (EPEL) o una Societat Mercantil Pública- és la fórmula 'més eficient'. L'estudi, elaborat per la consultora CAPIOL, Infrastructure&Asset Management S.L., també afirma que 'una empresa pública municipal podria reduir un 15% les tarifes i congelar-les durant 10 anys'.

Ara l'Ajuntament està pendent de reunir-se amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona per determinar com es pot tirar endavant el pla de municipalització. Aquesta trobada és clau, ja que a principis del mes passat una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) determinava que era l'ens supramunicipal era l'únic competent quant a la gestió de l'aigua.

La comissió tècnica per a l'anàlisi i estudi tècnic i econòmic del servei de subministrament d'aigua potable a Sant Cugat es va crear el 2017 per estudiar la millor fórmula de gestió. Tot plegat va començar a tirar endavant arran de l'aprovació d'una moció de la CUP-PC i ICV-EUiA de l'any 2015 on es proposava la creació d'una comissió amb aquest objectiu.

Informe íntegre





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.