Sant Cugat, Rubí i Sant Quirze surten aquest diumenge d'excursió fins al camp de golf per reclamar un parc urbà

La plataforma Reconvertim el Camp de Golf descarta la proposta del director de l'INCASÒL explicada a Cugat Mèdia


  • Comparteix:

Imatge d'una excursió similar a la de diumenge feta a l'estiu / Foto: Reconvertim el Camp de Golf

Imatge d'una excursió similar a la de diumenge feta a l'estiu / Foto: Reconvertim el Camp de Golf

Aquest diumenge al matí ciutadans de Sant Cugat, Rubí i Sant Quirze s'agafaran de la mà per reivindicar que el camp del golf de Can Sant Joan es converteixi en un parc públic. La plataforma que agrupa més d'una vintena d'entitats de les tres ciutats ha organitzat una excursió que començarà a tres punts concrets de cada municipi, i acabaran tots dins el camp de golf, on es faran diferents activitats fins al migdia. Una portaveu de la plataforma, Mireia Gascón, ha replicat a Cugat Mèdia les declaracions del director de l'INCASÒL i ha rebutjat de pla la proposta de fer compatible un 'petit camp de golf' amb un parc urbà.

Els punts i horaris de sortida de la mobilització d'aquest diumenge al matí seran els següents:

  • Sant Cugat: 10 h, plaça Octavià
  • Rubí: 10.30 h, la plaça Doctor Guardiet
  • Sant Quirze: 10 h, encreuament de Can Barata amb la C-1413a de Rubí a Sant Quirze


  • Un cop allà, Gascón explica que faran diferents activitats i acabaran amb un vermut musical cap al migdia. Tot això ho faran dins les instal·lacions del camp de golf abandonat, malgrat que hi ha tanques a tot el perímetre i la porta està tancada. No tirarem a terra la porta, però farem servir els espais que la ciutadania ha obert; entrarem dins el camp de golf igual que fa cada dia la ciutadania per reivindicar l'espai".

    Resposta a l'INCASÒL
    Mireia Gascón també ha parlat de la proposta que explicava aquest divendres Albert Civit, director de l'INCASÒL, a Cugat Mèdia sobre que estan treballant en la manera que sigui compatible un camp de golf de dimensions més petites a l'actual, i un parc urbà com reclamen els dos ajuntaments i la plataforma. "Aquesta proposta ja s'havia mig insinuat en un altre moment, però nosaltres creiem que l'activitat de golf no té gaire sentit de mantenir. S'ha demostrat els darrers anys que el golf no és una activitat econòmicament viable aquí, i per tant no entenem aquesta insistència, encara que fos un camp públic", afirma Gascón.

    Des de la plataforma tampoc accepten l'argument fet servir per Civit amb relació a que fer un camp de golf més petit permetria que el parc urbà no fos tan gran i costaria menys de mantenir. "Nosaltres creiem que hi ha models de gestió sostenibles que poden contribuir en aquest manteniment, com per exemple si es recupera part de l'activitat agrícola que hi havia al camp, però també pots fer una gestió d'intervenció mínima. És un espai ja naturalitzat, per tant, no veiem gaire aquest argument del manteniment per posar sobre la taula el camp de golf", afegeix.

    Després de llegir l'entrevista a Cugat Mèdia, la plataforma Reconvertim el Camp de Golf va enviar una carta a l'Ajuntament de Sant Cugat i de Rubí per reunir-s'hi i demanar-lo que sigui "proactius" davant de l'INCASÒL. "Ara ells proposen, i llavors els ajuntaments accepten o no accepten. Creiem que hauria de ser al revés, que els ajuntaments proposin i l'INCASÒL accepti, per això haurien de fer una proposta ja", conclou Gascón.




    Mireia Gascón

    "Sortirem de tres punts diferents, i quan arribem allà farem diferents activitats lúdiques i educatives, i acabarem amb una foto de grup i un vermut musical"

    Mireia Gascón

    "Nosaltres creiem que hi ha models de gestió sostenibles que poden contribuir en aquest manteniment, com per exemple si es recupera part de l'activitat agrícola que hi havia al camp, però també pots fer una gestió d'intervenció mínima"



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.