Famílies de l'escola Turó de Can Mates netegen l'entorn del centre, un espai docent més arran de la pandèmia

És la primera jornada de neteja que organitzen les famílies, després d'haver d'ajornar-la fa dues setmanes per la previsió de pluja


  • Comparteix:

Desenes de famílies han recollit la brossa al voltant de l'escola / Foto: Cugat Mèdia

Desenes de famílies han recollit la brossa al voltant de l'escola / Foto: Cugat Mèdia

Les famílies de l'escola Turó de Can Mates han organitzat aquest divendres una neteja de l'entorn del centre, un espai que aquest curs, com a mesura de prevenció de la pandèmia de la Covid-19, s'ha hagut d'utilitzar com a pati i també per fer-hi activitats educatives. Desenes de pares i mares i també nens i nenes han aprofitat l'hora de sortida de l'escola per repartir guants i bosses d'escombraries i, en grups petits, recollir la brossa que anaven trobant. Es tracta de la primera jornada de neteja i no descarten repetir-la periòdicament per 'cuidar' l'entorn natural i per consciència ambiental.

Una iniciativa de l'AFA de l'escola, que havia de tenir lloc fa dues setmanes i que es va haver d'ajornar per la previsió de pluja. Elena Albareda, una de les organitzadores i la representant de la comissió de patis de l'AFA, ha explicat a Cugat Mèdia que els infants "s'han trobat amb limitacions" quan han hagut d'utilitzar més l'exterior del centre, i una d'elles és la brutícia que hi trobaven. De fet, un dels objectius és conscienciar, a més dels nens i nenes, la ciutadania i les persones usuàries del parc perquè tinguin en compte que aquell és un espai educatiu. Una manera, assegura, d'ajudar i contribuir a una "situació difícil per a tothom".

I en aquest mateix sentit s'han expressat les mestres del centre Estela Bonamusa, tutora de tercer i cap d'estudis i Cristina Rierola, tutora de primer i secretària. Expliquen que la proposta és dels mateixos nens i nenes i que l'escola ja havia organitzat activitats d'aquest tipus en cursos anteriors. Asseguren que sempre han tingut "una mirada a l'entorn natural", però que arran de la pandèmia i de la utilització d'aquests espais més propers s'ha accentuat. L'objectiu, fer partícep de l'entorn ja no només a nens i nenes, pares i mares i mestres de l'escola, sinó a tota la ciutadania.






Elena Albareda

S'han cedit uns espais del parc per estones de pati i inclús classe, però es troben algunes limitacions, i una d'elles és que l'espai està brut, o descuidat. És un dels parcs més apartats del centre, la gent tampoc és conscient que els infants l'utilitzen com a zona escolar.

Estela Bonamusa

Nosaltres sempre hem tingut una mirada cap a l'entorn natural, però no tan en el proper. Potser fixar-nos més en la muntanyeta, en quins problemes té, ha estat més en el moment present.

Cristina Rierola

El pati és petit i hem hagut d'habilitar la part exterior per als més grans. Ells ja han vist que l'entorn s'ha de cuidar i sobretot quan tornen del cap de setmana el veuen molt brut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.