Gonzalo Grazioli: 'No cal l'ús de la mascareta en esports aeròbics a l'aire lliure'

El cardiòleg d'Àptima Centre Clínic Mútua Terrassa ha explicat l'estudi al 'Connectats'


  • Comparteix:

Per fer esport aeròbic, millor sense mascareta / Foto: Cugat Mèdia

Per fer esport aeròbic, millor sense mascareta / Foto: Cugat Mèdia

L'ús de màscara en esports a l'aire lliure amb distància superior a dos metres no sembla ser d'utilitat. Aquesta és la principal conclusió del primer estudi publicat per Àptima Centre Clínic sobre l'ús de la mascareta en la pràctica esportiva en el context de pandèmia. A més, el mateix treball detalla que l’ús de mascaretes durant un exercici de major intensitat que caminar disminueix l’oxigen un 4% i incrementa la concentració de CO2 en un 20%. Així ho ha confirmat el cardiòleg Gonzalo Grazioli, especialista en cardiologia del centre i un dels autors del treball al programa 'Connectats'.

ESCOLTA-HO

El treball es va plantejar avaluar l'impacte fisiològic de l'augment del diòxid de carboni (CO2) i la baixa d'oxigen (O2) generada per les mascaretes durant la pràctica d'esports aeròbics.

En el marc de l’estudi es van prendre tres mostres de l'aire respirat: basal sense màscara, basal amb màscara i exercici amb màscara. Els resultats van demostrar que l'ús de mascaretes durant un exercici de major intensitat que caminar (es va realitzar el test de Ruffier) disminueix la disponibilitat d'oxigen en un 14% de mitjana i augmenta els nivells de CO2 aspirat a 30 vegades.

En algun model de màscara el treball va confirmar que durant l'exercici s'assoleixen 20000 ppm de CO2 (2%) i això pot resultar incòmode i simptomàtic per a alguns dels individus amb patologies cardiorespiratòries.

La revista Apunts Sports Medicine ha publicat l'article "Covid-19 and mask in sports". L'estudi va representar la primera cita sobre l'ús de mascaretes en el terreny esportiu durant la pandèmia i, alhora, ha esdevingut la primera cita del centre a la Biblioteca Nacional de Medicina d'Estats Units (PubMed Central - PMC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.