El retorn a les aules després del Nadal s'endarrereix al dilluns 11 de gener

El curs no es reprendrà el 8 de gener com estava previst per evitar contagis


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El curs escolar després de les vacances de Nadal es reprendrà el dilluns 11 de gener i no el divendres 8 com estava inicialment previst. La Generalitat ha confirmat en roda de premsa la informació que havia avançat CCOO i, així, el darrer dia lectiu serà el proper dilluns 21 de desembre i el calendari escolar anunciat preveia que la represa fos el divendres 8 de gener. Finalment, però, els alumnes romandran tres dies més a casa, aquell divendres i el cap de setmana del 9 i 10 de gener, i tornaran a l'escola el dilluns 11. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha confirmat que el 8 comptarà com a festiu i que es publicarà un decret llei, ja que el departament de Salut 'recomana més dies de distància entre les festes familiars i la tornada a l'escola'.

Reaccions
Les escoles de Sant Cugat han rebut la informació aquest mateix dimecres i ara estan a l'espera dels detalls que incorpori el decret llei. Per part de l'institut-escola Catalunya, la directora, Núria Mora, qualifica la decisió del Govern de "bona notícia". "Si els alumnes han celebrat l'1 de gener amb les famílies i tornen el dia 8, els 10 dies no haurien passat". En aquest sentit, apel·la a la responsabilitat de les famílies perquè aquests primers dies de l'any es garanteixi el distanciament social.

Des de l'escola Avenç també s'ha rebut amb resignació la decisió. La directora del centre, Pat Ravetllat, ha explicat que faran la comunicació oficial a les famílies quan el decret llei estigui publicat. Ara bé, considera que tot plegat "era de preveure", ja que els dies eren "molt justos" per fer confinaments.

Pel que fa a la coordinadora d'AFES, preocupa que el fet de generar un nou festiu pugui "sentar un precedent": "ara es fa amb aquest dia i qui sap si d'aquí al dia 11 no es farà amb algun més". Ho ha explicat la presidenta de l'associació, Xènia Amorós, que veu clau "que l'educació sigui l'últim bastió, que sempre es vetlli perquè les escoles estiguin obertes". Considera que la presencialitat és "imprescindible" i que el confinament va generar un "bretxa" més important que la que ja hi havia.






Núria Mora

És una bona notícia. Acabar un dilluns i acabar un divendres era estrany. Si els alumnes tornen el dia 8 i han celebrat el cap d'any, no hauran passat els 10 dies.

Xènia Amorós

Esperem que l'educació sigui l'últim bastió: que es vetlli per mantenir les escoles obertes. La presencialitat és importantíssima.

Pat Ravetllat

Era de preveure. Són dies molt justos per fer confinaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.