Tests de coronavirus a tots els usuaris de les residències abans i després de Nadal

Es una mesura per facilitar la interacció de la gent gran amb les seves famílies


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Totes les residències de la gent gran hauran de fer un test ràpid d'antigen als seus usuaris abans del període nadalenc i una PCR al retorn de les festes. Així ho ha aprovat la conselleria de Salut per facilitar la interacció de la gent gran que viu a residències amb les seves famílies i evitar els contagis dins aquests centres.

Tests
A partir de dilluns 21 i abans del 24 de desembre, les residències faran un test ràpid d'antigen a tots els usuaris. Un cop acabades les festes, es realitzarà un cribatge universal amb PCR a tots els residents.

Sortides
El protocol aprovat recomana que els residents que passin dies amb els familiars facin sortides llargues, de com a mínim tres dies. Els familiars que facin visites o els acullin als domicilis hauran de tenir especial cura durant els set dies anteriors, evitant la interacció fora de la bombolla de convivència.

En cap cas s'autoritzaran sortides encadenades i, de manera excepcional, es pot premetre alguna sortida de dia o de cap de setmana.

Visites
Davant la previsió d'un augment de les visites a les residències, s'ampliaran els espais habilitats perquè els familiars, amb un màxim de tres persones simultàniament, puguin passar el major temps possible. En cas que per motius epidemiològics no es puguin fer visites, es posarà a disposició dels residents i els familiars mitjans per a la interacció telemàtica.

Els passejos amb els residents pels voltants de les residències també hauran de fer-se seguint les mesures de seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.