La Generalitat posarà un separador de carrils a la Rabassada perquè deixi de ser la carretera més perillosa de Catalunya

Xavier Flores, director general d'Infraestructures de Mobilitat, diu que s'hi farà una actuació integral de "modernització i millora"


  • Comparteix:

Els revolts de la Rabassada són els més perillosos / Foto: Google Maps

Els revolts de la Rabassada són els més perillosos / Foto: Google Maps

La carretera de la Rabassada (BP-1417) entre Barcelona i Sant Cugat torna a situar-se com el tram de carretera amb més risc d'accident de Catalunya, segons l'estudi EuroRAP, presentat aquest dijous pel RACC. Xavier Flores, director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, ha explicat que al gener es licitarà una obra de 900.000 euros per fer-hi un separador central i s'hi farà una actuació integral de 'modernització i millora'.

El 30% de les carreteres de Catalunya mantenen un risc alt o molt alt d'accident greu o mortal i la Rabassada és la que té un índex de risc més elevat. Així ho indica l'EuroRAP, que es fixa en el trienni 2017-2019. L'estudi també indica que en les carreteres convencionals amb un sol carril per sentit, com aquesta entre Barcelona i Sant Cugat, el risc és quatre vegades més gran que en autopistes.

A la Rabassada s'han produït 14 accidents greus en els darrers tres anys i puja el risc respecte al trienni anterior. Si bé l'any passat ocupava la cinquena posició, els tres anys anteriors ja havia encapçalat aquest rànquing. En el 80% dels accidents amb morts i ferits greus hi ha com a mínim una motocicleta involucrada.

Segons Flores, les obres que aquest dijous ha anunciat per la Rabassada ha de significar un canvi "important" i s'invertirà en la millora de la via, tant per a motos com per a turismes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.