Xavier Vendrell (Gremi de Restauradors): 'És un tancament encobert'

L'associació Sant Cugat Restauració acusa de "covards i incompetents" als polítics de la Generalitat i anuncia mobilitzacions massives


Temes relacionats

Fre a la desescalada: bars i restaurants hauran de tancar al públic a les 15.30 hores (18/des/20)

[FAQ] Tot el que has de saber de les noves restriccions anti-Covid (18/des/20)


  • Comparteix:

El propietari del Mesón i president del Gremi de Restaradors de Sant Cugat és molt pessimista / Cugat Mèdia

El propietari del Mesón i president del Gremi de Restaradors de Sant Cugat és molt pessimista / Cugat Mèdia

'És inviable obrir'. Així de contundent és el president del Gremi de Restauradors de Sant Cugat, Xavier Vendrell, qui titlla les noves restriccions per als bars i restaurants d'un 'tancament encobert'. Vendrell defensa la seguretat en el sector i lamenta, sobretot, els horaris que els hi exigeixen, que fan poc productiu mantenir els establiments oberts. L'altra associació de la ciutat, Sant Cugat Restauració, en un comunicat també parlar de 'tancament encobert' i acusa de 'covardia, incompetència i desconeixement de la restauració' l'actua Govern català.

Les noves condicions, ha explicat Vendrell, impedeixen per exemple poder fer dos torns al migdia i limita excessivament l'horari d'esmorzars. És per això, ha concretat el representant de la restauració al municipi, que molts establiments optaran només pel servei per emportar o a domicili.

Unes mesures que considera "un drama i un despropòsit", a més que posen el focus en la seguretat del sector. En aquest sentit, ha defensat que la restauració "no és el focus" dels contagis, ja que la gran majoria de bars i restaurants compleixen amb totes les mesures. "Els restaurants són més segurs que una casa particular", ha afirmat de Vendrell, que descarta que el gremi sigui "el problema".

A més, al fet de les noves restriccions s'hi afegeix la manca d'ajudes. "La majoria d'ajuts no estan arribant", ha afirmat el president del Gremi de Restauradors de Sant Cugat, qui ha recordat que molts establiments ja han fet les comandes per aquests dies, que s'hauran de retornar o exhaurir com puguin.

"Volem expressar la indignació, desesperació i decepció que avui se suma al ja patent sentiment de frustració i impotència al que el sector s’ha vist immers en aquesta ja de per sí, complexa situació i gran repte de supervivència". Així comença el comunicat emès per Sant Cugat Restauració, que segueix: "No podem tolerar ni suportar més aquesta crisi mal gestionada d'esquena nostra. No som pas els culpables i no som herois, som persones; empresaris i treballadors amb els mateixos drets i llibertats que qualsevol altre ciutadà".

El comunicat finalitza anunciant "mobilitzacions massives" per defensar els seus drets.




Xavier Vendrell

Això és drama, un despropòsit i un tancament encobert. És inviable obrir amb aquestes condicions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.