Sant Cugat mostra la seva cara més solidària i se suma a La Marató de TV3 per lluitar contra la Covid

Entitats, associacions i ciutadans han organitzat diverses propostes per col·laborar amb la gala solidària


  • Comparteix:

La pandèmia no frena la solidaritat santcugatenca. La ciutat s'ha bolcat, durant tota la setmana, amb La Marató de TV3 2020, sota el lema 'Aquesta Marató toca a tothom' i que enguany destina la recaptació a la lluita contra la Covid-19. Aquest diumenge, dia en què s'ha realitzat la gala solidària de TV3, Sant Cugat ha acollit diverses propostes per sumar en la recaptació com un assaig obert del grup de batucada Karabassà, la signatura d'exemplars del llibre 'Confinats', del santcugatenc Josep Maria Vallès, i la venda de CDs del Cor Infantil de Sant Cugat. La ciutat ja ha celebrat altres actes solidaris i encara en queden alguns que tindran lloc la setmana que ve.

Aquest diumenge al matí, el grup de batucada santcugatenc Karabassà ha ofert un assaig obert a la plaça de l'U d'Octubre seguint les mesures sanitàries. Una activitat que ha servit per recaptar fons per a La Marató de TV3 2020 i que, amb cada donació, el públic podia endur-se una samarreta del grup. La membre de Karabassà, Bruna Marín, ha explicat a Cugat Mèdia que la iniciativa ha funcionat "molt bé" perquè el públic gaudia de la seva actuació i, després, s'apropava a la paradeta per fer una aportació.

Les activitats d'aquest diumenge s'han completat amb la venda de CDs del Cor Infantil de Sant Cugat, que s'han ubicat a la plaça dels Quatre Cantons, i la signatura d'exemplars del llibre 'Confinats', del periodista santcugatenc i regidor de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès. Un llibre que recull l'experiència de 100 persones, des de metges fins a mestres, durant els mesos de confinament.

Tot i l'actual situació sanitària, la ciutadania ha aportat el seu granet de sorra a la nova edició de La Marató. El santcugatenc Pau Brosa està convençut que aquest any, amb la pandèmia, la gent "se solidaritzarà molt més".

La gala solidària s'ha celebrat aquest diumenge, però entitats, associacions i ciutadans de Sant Cugat s'han sumat a la iniciativa al llarg de la setmana.
Aquestes són totes les activitats amb segell santcugatenc que participen de La Marató de TV3:
  • Cursa d'orientació, diumenge 13 de desembre. Organitza el Club Esportiu Senglar Orientació Sant Cugat i l'Ajuntament.
  • Llach Poeta, dijous 17 de desembre. Organitza l'Ajuntament al Teatre de Mira-sol.
  • Sant Cugat Escena. La recaptació d'entrades es destina a la Marató.
  • Venda mascaretes solidàries, dimecres 16 de desembre a l'Escola Thau.
  • Pintada del mural 'Som solidaris, estimem els altres'. Divendres 18 de desembre a les deu del matí. Organitza l'Ampa i l'escola Santa Isabel.
  • Sessions de cycling. Dilluns 14, dimarts 15 i dimecres 16 de desembre. Organitza Amics del BikeLive Studio Sant Cugat.
  • Pàdel x la marató. L'edició d'enguany tindrà lloc al febrer o març. Organitza Associació Pàdel Solidari.
  • Música per La Marató. Diumenge 20 de desembre d'onze del matí a vuit del vespre. Organitza el Cor Infantil de Sant Cugat.
  • Llibre 'Antics oficis i feines de Sant Cugat' de Rogeli Pedró.
  • Llibre 'Confinats' de Josep Maria Vallès.
  • Tests antígens. El Grup Policlínic destina un euro per cada test fet fins al 31 de desembre.
  • Calendari Solidari dels Gausacs.
  • Ballada solidària de Cultura Popular d'Arrel Catalana. Diumenge 27, a les deu del matí a la plaça de l'U d'Octubre. Organitza la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat.







  • Bruna Marín

    Hem tingut molta sort perquè fa un dia increïble. Estem a la plaça de l'U d'Octubre que és una plaça gran. El públic ha anat de mirar-nos a la paradeta, de moment està funcionant molt bé.

    Pau Brosa

    Amb tot el tema de la pandèmia, penso que la gent es solidaritzarà molt més aquest any. Aquestes activitats seran un bon al·licient amb tot el que ha estat passant.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.