El Servei Meteorològic de Catalunya apunta un 40% de probabilitats que la neu arribi aquests dies a Sant Cugat


  • Comparteix:

Algunes recomanacions són anar ben abrigats i consultar bé el recorregut i l'estat de les carreteres abans d'agafar el cotxe

Algunes recomanacions són anar ben abrigats i consultar bé el recorregut i l'estat de les carreteres abans d'agafar el cotxe

Anar ben abrigat i fer una bona utilització del cotxe i de les carreteres. Aquests són alguns dels consells que es donen des dels Centres d'Atenció Primària de la nostra ciutat, i des de la Direcció General d'Emergències i Seguretat Ciutadana de la Generalitat, davant l'onada de fred gelat que està patint el país. Des del Servei Meteorològic de Catalunya apunten que hi ha un 40% de probabilitats que la neu arribi aquests dies a Sant Cugat.

L'onada de fred gelat que ha arribat a Catalunya aquesta setmana, i que en alguns llocs ha assolit temperatures de fins a quinze graus sota zero, fa que els ciutadans hagin de prendre precaucions tant a la carretera com pel que fa a la salut.

En aquest sentit, el director del CAP de Valldoreix, el doctor Marc Matarrodona, ha explicat el magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora, que és important portar abrigades les parts més sensibles del cos com són els dits, el nas i les orelles. L'escoltem.

Marc Matarrodona

Quan les temperatures baixen és important abrigar-se sobretot les parts més sensibles del cos, com són els dits dels peus i de les mans, així com el orelles i el nas.


En aquest sentit el doctor Matarrodona ha explicat que també és bo fer una bona dieta que porti més proteïnes i greixos per tal que el nostre cos estigui més fort, i per prevenir sobretot constipats, i nous casos de grip entre els santcugatencs.

Des de la Direcció General d'Emergències i Seguretat Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, de la seva banda, aconsellen als usuaris de cotxes que coneguin bé el recorregut per on hagin de passar i que portin dins el vehicle unes cadenes. Escoltem el portaveu de Bombers de la Generalitat, Carles Savalls.

Carles Savalls

És important saber per quines carreteres tenim pensat passar i saber quin és l'estat d'aquestes vies. És important perquè és probable que en algunes zones ens obliguin a portar cadanes.


Recordem que les previsions dels temps per aquests dies a la nostra ciutat es fixen en temperatures mínimes de dos graus sota zero, i de màximes de cinc graus. A més des del Servei Meteorològic de Catalunya han confirmat que hi ha un 40% de probabilitats que nevi a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.