Educació invertirà 2,5 milions d'euros per fer dues plantes més de l'Institut-Escola Catalunya

El conseller Josep Bargalló ha assegurat que les classes es reprendran l’11 de gener "amb normalitat" durant la visita d’aquest centre de Sant Cugat


  • Comparteix:

El conseller Josep Bargalló ha visitat aquest dilluns l'Institut Escola Catalunya per conèixer l'estat de les obres del centre educatiu i ha anunciat que el departament invertirà 2,5 milions d'euros per construir dues plantes més al costat de l'edifici, a tocar del camp del Mira-sol. Aprofitant el tancament d'aquest primer trimestre, Bargalló ha demanat que la societat apliqui les mateixes mesures extremes que s'han aplicat a les escoles per evitar la propagació del virus durant les festes nadalenques. A més, el conseller ha assegurat que després de les vacances les classes es reprendran amb 'normalitat'.

Bargalló ha valorat com a molt positiva l'experiència d'aquest inici de curs i ha recordat que les incidències en qüestions de covid a les escoles sempre s'han mantingut per sota de les de la comunitat. En aquest sentit, el conseller ha demanat que en aquestes festes la societat aprengui de l'escola i mantingui les mesures extremes que s'han aplicat als centres educatius.

Pel que fa a la polèmica sobre la incertesa de l'obertura de les aules després de les festes, Bargalló s'ha mostrat molt contundent: "No tancarem les escoles; les escoles no es tanquen."

Per la seva banda, l'alcaldessa ha explicat el bon funcionament de l'Institut Escola Catalunya i ha recordat la importància d'aquest projecte pioner a la ciutat i ha remarcat la idoneïtat del centre per esdevenir el primer Institut Escola de Sant Cugat.

Bargalló també ha volgut posar èmfasi en el projecte del nou Institut Escola, que ha qualificat d'engrescador, així com en la cohesió del professorat i l'alumnat del centre.

A la visita del conseller també l'han acompanyat la regidora d'Educació, Pilar Gorina, el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, i el director dels serveis territorials d'Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas.

Viaró i La Farga
Al conseller d'Educació també li han preguntat per les dues escoles concertades de Sant Cugat que deixaran de rebre diners públics perquè encara segreguen els alumnes pel seu sexe. Bargalló ha sigut molt clar també en aquest aspecte, i ha dit que, malgrat la recent sentència del TSJC, la nova llei d'educació espanyola, l'anomenada Llei Celaá, deixarà aquestes dues escoles santcugatenques fora del concert. "La llei és molt clara; no es pot donar diner públic a escoles que segreguen per sexe". A més, ha explicat que la seva aplicació és immediata: "Un cop entri en vigor la llei, s'haurà de complir ja en el pròxim procés de preinscripció".


Josep Bargalló

No tancarem. No tancarem les escoles. Les escoles no es tanquen. Les escoles estan obertes. El dret a l'educació de l'alumnat és fonamental. El dret a la socialització dels infants i els joves és fonamental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.