La Policia Local passarà a tenir dos inspectors quan al gener s'incorpori el nou cap del cos

A principi d'any també entraran cinc agents nous i la xifra total pujarà de 101 policies locals, dos menys que màxim permès per llei


  • Comparteix:

La policia local arribarà als 101 agents a principis de 2021 / Foto: Ajuntament

La policia local arribarà als 101 agents a principis de 2021 / Foto: Ajuntament

La Policia Local de Sant Cugat es reforçarà aquest mes de gener per la base i per la cúpula. Per un costat aquest mes de gener s'incorporarà un nou inspector en cap, i per l'altre, entre gener i febrer arribaran cinc agents de carrer més. L'arribada del nou inspector en cap desplaçarà l'actual, Josep Maria Escarré, a un càrrec nou, inspector segon, amb la intenció de reforçar els alts càrrecs amb tres figures en lloc de dues com fins ara. Amb aquestes sis incorporacions el cos local ja comptarà amb 101 policies, dos menys que els que permet la llei per la població que té Sant Cugat. Aquestes dues places que falten, però, està previst també cobrir-les amb dos sergents més. La convocatòria sortirà aviat, segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, en una entrevista a Cugat Mèdia.



"El que farem és reforçar la figura de l'inspector. Tindrem un inspector en cap, un inspector segon i un sotsinspector. Reforçarem el cap de policia amb una figura triple i així la gran quantitat de feina es podrà repartir. Així en Josep Maria Escarré, que per edat ha demanat retirar-se de la primera línia, continuarà fent una part de la seva feina, i n'afegim altra persona per fer més feina encara. Per tant, part de la feina del sotsinspector la farà l'inspector segon, i llavors el sotsinspector podrà agafar feina dels sergents, i els sergents la feina dels caporals, que van molt escanyats". Així ha explicat Francesc Carol com es reorganitzarà la cúpula de la policia local quan arribi aviat el nou inspector en cap. "No substituïm un inspector per un altre, sinó que afegim un inspector més perquè la feina és descomunal. La policia té molta feina al carrer, però també molta feina de despatx a l'hora de contractacions, licitacions i així reforcem aquesta part per reforçar l'excel·lència de la policia de Sant Cugat", ha afegit el regidor.

En paral·lel a l'arribada del nou inspector en cap, també arribaran entre gener i febrer cinc nous agents de carrer. Amb aquestes sis incorporacions, a principis d'any la Policia Local comptarà amb 101 policies, i encara quedaran per convocar dues places de sergent pendents, que ho faran aviat, per arribar al màxim que els permet la llei (RSAL). "Lamentablement no podem pujar d'aquesta xifra. Recordo que el juliol de 2019 vam rebre una regidoria de Seguretat amb 85 agents de policia local, i al febrer en tindrem 103. Si fos per nosaltres i per la nostra capacitat econòmica podríem tenir més agents, però la llei no ens ho permet", ha explicat Carol.

"Ara el que farem és optimitzar al màxim aquests policies, amb el compromís de cobrir totes les baixes o jubilacions. És a dir, fer una comissió de servei provisional mentre el convoca oficialment la plaça, i així ser sempre el màxim de 103 agents. A Sant Cugat tenim 48 km2 i 92.000 habitants. Volem augmentar la sensació de seguretat autèntica", ha conclòs.




Francesc Carol

"No substituïm un inspector per un altre, sinó que afegim un inspector més perquè la feina és descomunal."

Francesc Carol

"Lamentablement no podem pujar d'aquesta xifra. Recordo que el juliol de 2019 vam rebre una regidoria de Seguretat amb 85 agents de policia local, i al febrer en tindrem 103. Si fos per nosaltres i per la nostra capacitat econòmica podríem tenir més agents, però la llei no ens ho permet."



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.