Els renovats Jardins del Vallès obren portes aquest dimarts

Després d'una aturada de les obres per la pandèmia, el veïnat podrà gaudir d'aquest espai a partir d'aquest dimarts


Temes relacionats

La remodelació dels Jardins del Vallès estarà enllestida a principis de 2020 (14/nov/19)

Veïns, 'frontalment en contra' de l'amfiteatre dels Jardins del Vallès (14/nov/19)


  • Comparteix:

Imatge de l'amfiteatre dels Jardins del Vallès / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge de l'amfiteatre dels Jardins del Vallès / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La remodelació dels Jardins del Vallès ja està pràcticament enllestida. L'Ajuntament obrirà l'espai a la ciutadania a partir d'aquest dimarts, després d'arranjar l'espai amb noves àrees de jocs infantils, un petit amfiteatre, una millor il·luminació i un jardí de les olors. Un projecte que, malgrat sorgir dels pressupostos participatius del 2016, ha comportat polèmica i malestar per part d'alguns veïns, que es queixaven, precisament, de la contaminació acústica que comportaria la instal·lació d'un amfiteatre. Això sí, encara falta col·locar una tanca perimetral a tot el parc, després que l'empresa adjudicatària hagi renunciat, i el consistori ja ha iniciat els tràmits per reprendre aquest tancament.

L'objectiu ha estat renovar i acondicionar aquest parc per potenciar-lo com a espai social, cultural i de convivència i, al mateix temps, reforçar-ne la seguretat. L'àrea de jocs infantils compta amb un sorral, un gronxador doble i una estructura de trepa i joc. El polèmic amfiteatre té unes grades fetes amb travesses de fusta natural i aprofitant el propi pendent del terreny. Disposa de quatre grades amb capacitat per entre 90 i 120 persones i està pensat per a espectacles de petit format. Excepcionalment l'espai podrà tenir un ús per a espectacles de mitjà format, amb la incorporació de cadires davant o darrera de les grades o l'opció que part del públic se situï als talussos de gespa laterals.

Pel que fa al jardí de les olors, amb plantes aromàtiques, està pensat perquè en puguin gaudir també persones amb discapacitat visual. També hi ha una pintura mural a les parets de la zona de lleure i joc amb imatges que expliquen la història i la realitat del barri del Monestir-Sant Francesc i un nou enllumenat i sistema de reg. I tot i que encara falti, per acabar el projecte, col·locar la tanca metàl·lica per envoltar tot el recinte i permetre el seu tancament a les nits, el consistori ha decidit obrir l'espai tenint en compte que els propers mesos seguirà el toc de queda de deu de la nit a sis del matí.

Properament està previst instal·lar dues taules de pícnic a l'àrea de pins al costat de l'avinguda Cerdanyola. Els treballs de remodelació han costat prop de 357.000 euros.



Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.