La instal·lació d'elements sostenibles als habitatges tindran una tarifa reduïda de l'impost d'obres

Les noves ordenances fiscals mantenen la bonificació del 50% de l'IBI durant 5 anys per a habitatges amb instal·lacions fotovoltaiques


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una placa fotovoltaïca / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una placa fotovoltaïca / Foto: ACN

La instal·lació d'equipaments d'eficiència energètica i sostenibilitat gaudirà d'una nova tarifa reduïda de l'Impost de Construccions i Obres (ICIO) a partir del 2021. Les noves ordenances fiscals, aprovades aquest dimarts, modifiquen aquest impost (se'ls aplicarà un coeficient reduït del 0,2%) per beneficiar els ciutadans que decideixin instal·lar un sistema d'aprofitament d'energia solar, biomassa, geotèrmic i estalvi d'aigua.

ESCOLTA-HO

Aquesta bonificació, això sí, s'aplicarà només sobre el sobrecost que representi instal·lar aquesta mena d'elements, no sobre tota l'obra que els incorpori. La reducció pot arribar fins al 95%.

A més, s'ha refet el redactat de la bonificació del 50% de l'IBI a habitatges amb instal·lacions fotovoltaiques per facilitar la seva tramitació i concessió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.