El santcugatenc Isaac Levy, al capdavant de la lluita contra l'antisemitisme de la Comunitat Israelita de Barcelona

El col·lectiu considera Levy "un exemple" per a parlar de temes relacionats amb la història passada i moderna del poble jueu


  • Comparteix:

El santcugatenc Isaac Levy / Foto: Cedida

El santcugatenc Isaac Levy / Foto: Cedida

El santcugatenc Isaac Levy ha acceptat la proposta de liderar l'estratègia de la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB) per combatre l'antisemitisme i la divulgació de l'holocaust. Levy, membre actiu de la CIB, ja havia col·laborat amb anteriors comitès de la comunitat, en la qual el consideren 'un exemple' per a parlar de temes relacionats amb la història passada i moderna del poble jueu.

Després de cursar un màster en Prevenció contra la Radicalització a la Universitat de Barcelona (UB), Levy va centrar la seva tesi en 'L'antisionisme: Un discurs d'odi de l'antisemitisme contemporani'. Aquest ha estat un dels pocs treballs sobre antisemitisme dut a terme a les universitats de l'Estat espanyol.

Isaac Levy, en declaracions a Cugat Mèdia, assegura que està "molt content" de dur a terme aquesta nova funció dins del CIB. També ha explicat que per combatre l'antisemitisme cal informar a la gent, ja que considera que "la ignorància és un dels principals motius de l'hostilitat que hi ha cap als jueus".

Levy també presideix, des de fa sis anys, la Lliga Internacional Contra el Racisme i l'Antisemitisme (LICRA) a Catalunya.


Isaac Levy

Considerem que cada vegada hi ha més antisemitisme a la nostra societat i la manera de combatre'l és informant la gent del que som els jueus, perquè la ignorància és un dels motius de l'antisemitisme i de l'hostilitat que hi ha envers els jueus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.