Trinidad Pac i Catalina Courier, primeres santcugatenques vacunades contra la Covid-19

Arrenquen a les residències Santa Rosa i Vila Valldoreix les vacunacions a Sant Cugat


  • Comparteix:

La Trinidad i la Catalina, primeres vacunades contra la Covid-19 a Sant Cugat / Foto: Salut

La Trinidad i la Catalina, primeres vacunades contra la Covid-19 a Sant Cugat / Foto: Salut

Els usuaris de les residències Santa Rosa i els de Vila Valldoreix han estat els primers a vacunar-se contra la Covid-19. Entre ells, Trinidad Pac, de 90 anys, i Catalina Courier de 93 anys, que han estat les primeres del municipi en rebre la vacuna. A banda dels residents, també s'ha vacunat el personal dels centres: la primera treballadora a rebre la vacuna ha estat Eva Cañada, de 24 anys, a la residència Santa Rosa. En total, aquest dijous s'han vacunat 125 residents i 45 professionals d'aquestes dues residències. Salut vacunarà durant els propers dies totes les residències de Sant Cugat.

Eva Cañada, de la residència Santa Rosa, primera professional sanitària de Sant Cugat vacunada contra la Covid-19 / Foto: Salut
Eva Cañada, de la residència Santa Rosa, primera professional sanitària de Sant Cugat vacunada contra la Covid-19 / Foto: Salut

Com se subministren les vacunes?
Es tracta de la vacuna de Pfizer-BioNTech. En aquesta primera fase de la campanya de vacunació, s'administra a usuaris de residències i professionals sanitaris. Segons les previsions, a partir del març s'entrarà en la segona etapa del pla de vacunació, que començarà per protegir les persones més grans de 80 anys.

A la regió Metropolitana Nord, de la qual forma part Sant Cugat, hi ha cinc equips de vacunació, cadascun dels quals formats per subequips de dues infermeres. Cadascun dels receptors de la vacuna ha de posar-se dues dosis, la segona tres setmanes després de la primera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.