La futura gatera es construirà a la zona de la Guinardera

L'objectiu de l'Ajuntament és construir-la i posar-la en funcionament aquest primer trimestre de l'any


  • Comparteix:

La gatera es contruirà a prop de l'estany de la Guinardera / Foto: Cugat Mèdia

La gatera es contruirà a prop de l'estany de la Guinardera / Foto: Cugat Mèdia

La primera gatera de Sant Cugat es construirà aquest primer trimestre de 2021 a la zona de la Guinardera -a prop de les instal·lacions del Junior-. Aquesta era una promesa electoral d'Esquerra i es va aprovar en la darrera junta de govern de desembre. La gatera servirà per tenir cura dels gats després d'esterilitzar-los abans de tornar-los a la colònia i per començar a introduir el contacte humà en els cadells de gat. Aquesta instal·lació no exclou el projecte de refugi per a animals promès, que també està previst de fer més endavant. El regidor de Benestar Anima, Francesc Carol, va explicar en una entrevista a Cugat Mèdia que una de les possibles ubicacions podria ser a l'àmbit de Can Sant Joan, on ara hi ha el camp de golf abandonat.

La gestió d'aquesta gatera es traurà a concurs properament. Es tracta d'una construcció senzilla amb un pressupost que no supera els 50.000 euros.

Sant Cugat té un 90% de recuperació dels gossos perduts o abandonats, però el problema són els gats, segons Francesc Carol. "Tenim una gran quantitat de colònies de gats descontrolades malgrat la gran feina dels grups animalistes alimentant-los i esterilitzant-los; una família de gats pot tenir fins a 100 cadells i hem d'evitar-ho", ha explicat.

L'Ajuntament va duplicar l'any passat el pressupost per a esterilitzacions de gats, i aquest 2021 mantindrà la mateixa quantitat, però per completar la tasca cal la construcció d'una gatera. "Ens servirà per tenir els gats esterilitzats abans de tornar-los a la colònia controlada, per cuidar-los si tenen algun accident, i la recuperació dels cadells. El gat de colònia, quan passa massa temps sense contacte humà, és molt difícil la seva recuperació, per tant, quan neixen, mantenint l'alletament de la mare, se'ls ha d'introduir el contacte humà, cosa que farà més fàcil després donar-los en adopció".






Francesc Carol

"La gatera ens servirà per tenir els gats esterilitzats abans de tornar-los a la colònia controlada, per cuidar-los si tenen algun accident, i la recuperació dels cadells. El gat de colònia, quan passa massa temps sense contacte humà és molt difícil la seva recuperació, per tant, quan neixen, mantenint l'alletament de la mare, se'ls ha d'introduir el contacte humà."



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.