Una vintena de persones tornen a mostrar el seu rebuig a la violència contra les dones

El minut de silenci es repeteix el dia 25 de cada mes

Societat

Publicat el 25/gen/05 per Ester Castanyer

Sota el lema 'La violència mai no és tolerable, diguem prou a la violència contra les dones', una vintena de persones s'han concentrat una vegada més a la plaça Barcelona per mostrar el seu rebuig a la violència domèstica. En aquesta ocasió, s'ha llegit un text sobre els estereotips i models que sovint es transmeten als nens i nenes a través de l'educació.

La periodista del Diari de Sant Cugat, Eva Arasa, ha estat l'encarregada de llegir un text en contra d'aquells models i diferències que sovint s'estableixen entre nens i nenes només per raó de gènere.

Eva Arasa

'Quan us afalaguin dient-vos que sou maques o us humiliin dient-vos que sou lletges, no escolteu ningú, només volen tancar-vos dins el mirall d'una soledat diferent. Heu de viure, no pas agradar'

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Posteriorment, i com ja és habitual, s'ha fet un minut de silenci com a mostra de rebuig a tots aquells casos de violència contra les dones, que malauradament, no deixen de repetir-se.

Així ho ha recordat la tercera tinent d'alcalde, Mercè Conesa, que ha remarcat que tampoc Sant Cugat escapa a aquesta problemàtica, i que per aquest motiu s'intenten posar totes les eines a l'abast de l'administració per tal de fer front als casos de violència domèstica i donar tot el suport possible a les víctimes.

Mercè Conesa

A Sant Cugat evidentment no ens escapem d'aquest fenomen, i per tenir un bon coordinació vam crear una comissió per als maltractament i vam adoptar un protocol que podem aplicar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les concentracions de rebuig a la violència contra les dones estan organitzades pel servei municipal DonaInformació, amb la col·laboració de l’associació Atena-Dones de Sant Cugat, el Grup de Dones de la Creu d’en Blau i el Grup de Dones Immigrants, i es repeteixen el dia 25 de cada mes.