Els professionals educatius es podran realitzar les PCR d'autopresa a partir d'aquest dilluns

Les proves seran per frotis nasal i totalment voluntàries


Temes relacionats

El risc de rebrot i l'RT a Sant Cugat es disparen des del dia de Nadal ( 7/gen/21)


  • Comparteix:

PCR d'autopresa per a tot el personal educatiu / Foto: Salut

PCR d'autopresa per a tot el personal educatiu / Foto: Salut

Els departaments d'Educació i de Salut duran a terme cribratges a tots els professionals dels centres educatius a partir d'aquest dilluns, de forma progressiva i esglaonada i coincidint amb el retorn escolar després de les vacances de Nadal. Les proves, que són totalment voluntàries, es faran mitjançant el test PCR i la mostra es recollirà per frotis nasal, a través de l'autopresa. L'objectiu dels cribratges és que els centres educatius segueixin sent espais segurs. Salut facilitarà als centres el material necessari per a la presa de mostres. En total són prop de 170.000 professionals educatius.

Segons ha informat Educació en un comunicat, els cribratges es posen en marxa a la represa del curs escolar després de les vacances del primer trimestre per tal de fer més segura la tornada als centres. Les proves estan adreçades a tots els professionals educatius dels centres, de les diferents etapes i de totes les titularitats, ja sigui personal docent, personal d'administració i servei (PAS), personal d'atenció educativa (PAE), monitors de menjador, servei de neteja o qualsevol persona que, d'una manera o altra, intervé de forma habitual en el funcionament dels centres educatius.

Prop de 170.000 persones de diferents sectors, etapes i titularitats: centres públics, concertats i privats, llars d'infants municipals, llars d'infants privades, centres d'educació especial, centres de formació professional, centres d'adults, així com centres d'ensenyament de règim especial reglats, podran realitzar-se la PCR d'autopresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.