Dissabte al matí podria nevar a Sant Cugat

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, davant la previsió de neu a qualsevol cota: "Són dies perquè tots ens quedem a casa"


  • Comparteix:

Els jardins del Monestir enfarinats durant la nevada del 28 de febrer de 2018 / Foto: Localpress

Els jardins del Monestir enfarinats durant la nevada del 28 de febrer de 2018 / Foto: Localpress

La neu podria arribar aquest cap de setmana a Sant Cugat segons totes les previsions meteorològiques. L'episodi de mal temps que es preveu per aquests propers dies al territori català serà 'sever' i 'molt generalitzat', segons ha avisat Interior. 'Són dies perquè tots ens quedem a casa', ha dit en roda de premsa el conseller Miquel Sàmper, que ha cridat a no fer desplaçaments, només els 'necessaris i inajornables'. Per la seva banda, el director del Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara, ha demanat 'molta precaució' davant del 'còctel' de neu, vent, pluja i mala mar que s'aproxima. Entre dissabte i diumenge nevarà a gairebé a totes les cotes i afectarà sobretot l'interior de Catalunya.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha començat les actuacions preventives posant sal als carrers per evitar glaçades, distribuint contenidors de sal per tot el municipi i disposant de personal i màquines llevaneus i saladores.

A banda de l'avís per neu, el Servei Meteorològic de Catalunya també ha notificat que el Vallès Occidental es col·locarà dissabte en una situació meteorològica de perill per vent. La previsió és que bufi vent de component est, sobretot en cotes altes.

A nivell de tot el territori català, davant les previsions de les properes hores, s'ha reordenat el dispositiu dels Mossos, fins ara centrat principalment a vetllar pel compliment del confinament municipal. Segons ha explicat el comissari Joan Carles Molinero, el dispositiu dels Mossos vetllarà per evitar "la màxima mobilitat possible els propers dos dies" i evitar que la gent quedi atrapada a les carreteres pel temporal. Molinero ha recordat a la ciutadania la recomanació d'informar-se sobre el temps abans de sortir de casa així com dur el vehicle en condicions i amb les cadenes posades si és necessari.

El conseller Sàmper ha dit que el Procicat ja ha activat els plans NEUCAT, VENTCAT i INUNCAT, tots en fase d'alerta i els titulars i gestors de les carreteres estan preparats a nivell de sal i màquines llevaneus. També hi ha dispositius previstos de FGC i Renfe i es pretendrà que estiguin garantits els serveis bàsics de gas i electricitat.

Vilaclara ha detallat que la nevada començarà aproximadament aquest vespre pel sud de Catalunya, amb una cota de neu de zero metres, però a la matinada s'estendrà ràpidament i afectarà "tot el país". A partir de dissabte al migdia, la neva començarà a pujar de cota, tot i que a la major part de l'interior estarà nevant tot el dia.

S'espera que els gruixos de neu superin els 30 cm a les muntanyes de Tarragona. A la resta de zones de muntanya se superaran els 20 o els 30 cm i en general, a l'interior, gruixos acumulats d'entre 5 i 15 centímetres de neu. Al nord de Ponent i comarques de Barcelona i Girona es podran acumular gruixos de neu de més de 2 centímetres per damunt dels 300 metres i més de 5 centímetres per sobre dels 600 metres. En general s'espera una intensitat moderada.

Diumenge la situació començarà a canviar i les precipitacions seran més disperses, centrades en l'extrem sud i l'extrem nord-est de Catalunya.


Miquel Sàmper

Ja podem dir que serà efectivament sever. És un episodi que durarà fins dilluns. És un episodi que tindrà el seu pitjor moment, o el més delicat, demà, dissabte. Sobretot es donarà per la part sud del país, pel centre també, i pel nord, pels Pirineus. Malgrat que aquestes zones puguin ser les més afectades, volem manifestar que serà un episodi molt generalitzat per tot el país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.