Els indicadors de Covid-19 a les aigües residuals de Sant Cugat continuen estables

Ben aviat es podrà saber si hi ha presència de la variant britànica al municipi i els efectes de les trobades nadalenques

Imatge d'arxiu d'un control d'aigües residuals / Foto: Cedida

Societat

Publicat el 12/gen/21 per Eva Garrido

La concentració de la Covid-19 a les aigües residuals de Sant Cugat continua estable respecte a les últimes setmanes. El màxim registrat fins ara va ser al sector Gabriel Ferrater de Mira-sol, l'octubre passat, amb una concentració sis vegades superior a l'actual. Durant aquesta setmana, els experts tindran dades més exactes sobre l'impacte de les festes de Nadal.

Els períodes vacacionals alteren els hàbits de la població i, per tant, els últims indicadors sobre la presència de la Covid-19 en les aigües residuals s'han de llegir amb cautela. Així ho ha assegurat a Cugat Mèdia el director de Canvi Climàtic i Resiliència de Suez, Àngel Villanueva. L'expert ha apuntat que ben aviat es podrà detectar si hi ha presència de la soca britànica a Sant Cugat. De fet, assegura que ja circula per les aigües d'alguns municipis, però no n'ha volgut donar el nom.

L'anàlisi de les aigües residuals a la ciutat dóna informació valuosa amb uns deu dies de marge. Així, es poden prendre mesures i trobar nous focus de contagi al municipi. Aquesta anticipació és possible perquè el virus es manifesta des del primer dia tant a les femtes de les persones infectades que han desenvolupat la malaltia com en els asimptomàtics.

Suez és l'empresa matriu de la qual depenen Aquatec i Labqua, el laboratori d'anàlisi i solucions ambientals del grup Agbar que s'encarrega de proporcionar aquestes dades a l'Ajuntament de Sant Cugat.


DECLARACIONS

Àngel Villanueva

En un parell de setmanes podrem detectar si ha arribat la soca britànica. De fet, ja l'hem detectat a data 17 de desembre en una altra ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio