Se suspèn la rua dels Tres Tombs d'aquest diumenge

Les dades de la pandèmia han obligat l'Ajuntament i la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat a anul·lar-la, i se substitueix per una exposició


  • Comparteix:

La rua dels Tres Tombs no es podrà fer aquest 2021 / Foto: Cugat Mèdia

La rua dels Tres Tombs no es podrà fer aquest 2021 / Foto: Cugat Mèdia

Diumenge és Sant Antoni Abad, i com cada any estava previst fer la rua dels Tres Tombs pels carrers de la ciutat. Enguany, però, s'ha hagut de suspendre per dades epidemiològiques negatives que tenim a la ciutat i a tota Catalunya. Per aquest motiu l'Ajuntament i la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat han acordat anul·lar la rua i substituir-la per una exposició que recordarà la història d'aquesta tradició. 'La Festa de Sant Antoni. Un segle i mig d'història a Sant Cugat' es podrà visitar del 22 de gener fins al 4 de març a la Casa de Cultura. L'únic que es mantindrà per aquest diumenge 17 de gener és el tradicional ofici solemne a l'església del Monestir amb la benedicció dels panets.

A l'exposició s'hi podran veure fotografies, documents i objectes vinculats als Tres Tombs i a tot el que l'envolta la rua d'animals pels carrers. Tindrà format cronològic, des de la segona meitat del segle XIX fins a l'actualitat. Una de les curiositats que s'hi podran trobar són les tres banderes de Sant Antoni històriques, dels anys 1880, 1940 i 1996, i que han anat portant els diferents banderers durant aquesta tradicional celebració.

El programa d'actes del diumenge serà el següent:

  • 8.30 h. Sortida de la Bandera cap al Monestir de Sant Cugat, des de la Plaça Barcelona
  • 8.45 h. Benedicció dels panets a la Pastisseria Sàbat
  • 9 h. Ofici Solemne al Monestir de Sant Cugat
  • 10 h. Repartiment dels panets beneïts a la Pastisseria Sàbat



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.