Les visites a les residències es regularan amb el test ràpid d'antígens

El pla per frenar els contagis a les residències es desenvolupa en paral·lel a l'estratègia de vacunació contra la Covid-19

Imatge d'arxiu d'una residència de gent gran de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia - Lluís Llebot

Societat

Publicat el 15/gen/21 per Redacció

Un test ràpid d'antigen (TAR) a tots els visitants dels centres residencials, un cribratge universal amb PCR als residents de residències de gent gran i habitatges de persones amb discapacitat i la suspensió de les sortides curtes dels residents. Aquestes són algunes de les noves mesures que ha activat el departament de Salut per frenar el creixement de contagis de la Covid-19 davant l'alta transmissió comunitària.

Les persones que vulguin visitar familiars dels centres residencials, hauran de donar negatiu al TAR per poder-ho fer. Si el resultat és positiu, la visita no s'autoritzarà i es derivarà la persona positiva al seu centre d'atenció primària.

A banda d'aquestes noves mesures, es manté el cribratge setmanal als professionals que treballen a residències i habitatges de persones amb discapacitat. Si algun treballador dona positiu, s'ampliarà el cribratge amb PCR als residents.

Les mesures de prevenció, seguretat, higiene i ventilació de les residències també es reforçaran, de la mateixa manera que les accions per garantir la seguretat dels circuits de bugaderia, de residus i de cuina.

Pel que fa a les visites, les residències verdes i taronges seguiran facilitant un mínim d'una visita setmanal. Les que es trobin en vermell hauran de facilitar eines telemàtiques per tal que el resident i la família es puguin comunicar.