La Plataforma de Pensionistes celebra que la nova residència de Sant Cugat ja tingui partida pressupostària

El col·lectiu manté les reivindicacions habituals, com el canvi de tarifació per anar a Terrassa o la supressió de l'IRPF


Temes relacionats

Els pensionistes surten al carrer al crit de 'Governi qui governi les pensions es defensen' ( 3/feb/20)


  • Comparteix:

La concentració de la Plataforma de Pensionistes d'aquest dilluns a la Plaça de la Vila / Foto: Julio Sánchez

La concentració de la Plataforma de Pensionistes d'aquest dilluns a la Plaça de la Vila / Foto: Julio Sánchez

La nova residència pública per a la gent gran de Sant Cugat ja té partida pressupostària, segons la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, a qui ho hauria assegurat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert. De moment, però, no es coneixen més detalls, ja que l'executiu local encara no ha presentat públicament els detalls dels comptes municipals de 2021. El col·lectiu ho ha explicat aquest dilluns durant l'habitual concentració davant de l'ajuntament que té lloc cada primer dia de la setmana i que ha tingut una cinquantena de participants. L'equip de govern local, en paraules del tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, avançava a Cugat Mèdia a finals de 2019 que el projecte d'aquest equipament, que s'ubicarà en un terreny municipal de Volpelleres, s'havia de redactar durant 2020.

Més reivindicacions
El maig de l'any passat, la Plataforma va presentar a l'Ajuntament una moció aprovada per unanimitat per suprimir l'IRPF sobre els ajuts socials dels pensionistes. Tot i l'aprovació del text, els pensionistes segueixen pendents d'una explicació per part del consistori per saber en quin punt es troba la petició.

Una altra reclamació sobre la qual tampoc han tingut notícies és el canvi de tarifació per desplaçar-se a Terrassa, on hi ha el centre públic de referència, l'Hospital Universitari Mútua Terrassa. "Per a nosaltres és un desplaçament habitual i obligatori", ha explicat el membre de la junta Luis Miguel Robles a Cugat Mèdia.

El col·lectiu ha explicat que s'ha tirat endavant la proposta per crear d'un llibret que reculli tots els ajuts municipals, que es publicarà durant el primer trimestre del 2021. A més, segons la Plataforma, el consistori ha acceptat la petició perquè l'edat mínima per sol·licitar la teleassistència al consistori, que fins ara se situava als 80, baixi fins als 65.

La Plataforma preveu mantenir les concentracions "fins que les nostres reivindicacions tinguin resposta". L'entitat es manifestarà dilluns vinent a les dotze del migdia a les portes del CAP Sant Cugat.


Josep Porta

Els dos temes cabdals d’aquest any seran el tema de la sanitat, que està molt malament a Sant Cugat, i el tema del transport per anar a la Mútua. Això seria un resum. I ens seguirem reunint davant de l’Ajuntament fins que tinguem resposta a les nostres reivindicacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.