Sant Cugat busca Síndic de Greuges

Ramon Palacio ha presentat la seva renúncia, però mantindrà el càrrec fins que hi hagi substitut


Temes relacionats

El Suprem ratifica el pla urbanístic del Turó de Can Mates (18/gen/21)

Les obres a les Cases dels Mestres són d'especial interès municipal (18/gen/21)


  • Comparteix:

Ramon Palacio / Foto: Localpres - Jordi Garcia

Ramon Palacio / Foto: Localpres - Jordi Garcia

El Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, mantindrà el càrrec fins que es trobi substitut. El ple municipal ha donat llum verda a l'acord entre l'Ajuntament i Palacio davant la seva renúncia per una incompatibilitat entre la pensió de jubilació i la remuneració com a Síndic. L'acord entre el consistori i Palacio també preveu que, mentre es porta a terme el procés de selecció i nomenament d'un nou Síndic, continuarà exercint com a Síndic de Greuges de Sant Cugat rebent una compensació econòmica mensual.

ESCOLTA-HO

En la sessió ordinària d'aquest dilluns s'ha oficialitzat la renúncia de Ramon Palacio com a Síndic de Greuges de Sant Cugat i s'ha obert el procés per substituir-lo. La tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Lourdes Llorente, ha explicat al ple que, el 14 de juny de 2020, va comunicar a l'Ajuntament que s'havia jubilat professionalment. La pensió de jubilat era incompatible amb la remuneració que rebia com a Síndic de Greuges del municipi i, per això, Palacio va presentar la seva renúncia.

Mentre no es resol la transició a un nou o nova Síndica, Palacio continuarà exercint com a Síndic de Greuges del municipi i, amb el consistori, han acordat una remuneració econòmica en forma de dietes que no podrà superar el còmput anual del Salari Mínim Interprofessional.

El ple ha aprovat l'acord entre Ajuntament i Palacio amb els vots a favors de l'equip de govern i l'abstenció de Junts per Sant Cugat i Cs. La regidora de Junts per Sant Cugat, Cristina Paraira, ha agraït la feina i la dedicació de Ramon Palacio com a Síndic de Greuges de Sant Cugat. Paraira afirma que han parlat amb Palacio i assegura que "la renúncia del Síndic és a contracor, ell continuaria". La regidora ha justificat l'abstenció de Junts: "No ens agrada el final que s'ha arribat amb el Síndic".




Lourdes Llorente

Per resoldre la situació transitòria hem estat treballant en uns acords perquè el senyor Palacio continuï amb la funció de Síndic durant el període en què s'esculli el nou Síndic o Síndica, i l'acord de remuneració que aquest treball li comportarà, i que hem establert en format de dietes.

Cristina Paraira

En aquest punt ens abstindrem. Sabem que la renúncia del Síndic és a contracor, ell continuaria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.