Un any del temporal Glòria, un dels més intensos registrats a Sant Cugat

El temporal va deixar més de 200 incidències en quatre dies


Temes relacionats

Els números del pas del temporal Gloria per Sant Cugat (23/gen/20)


  • Comparteix:

Fa tot just un any, un fort temporal de pluja i vent colpejava Sant Cugat. Era el temporal Glòria, que durant quatre dies va deixar a la ciutat, al igual que a bona part de Catalunya, més de 200 incidències, acumulacions de pluja de més de 70 litres per metre quadrat en una sola nit i ratxes de vent que van superar els 53 quilòmetres per hora. Van ser necessàries setmanes per recuperar alguns indrets i, fins i tot, hi ha destrosses que encara queden pendents.

I és que les xifres evidencien com va afectar el temporal la ciutat. Segons dades de l'Ajuntament, es van atendre 88 incidències en l'arbrat (caiguda d'arbres i branques) i gairebé un centenar d'afectacions al mobiliari urbà, cablejats aeris i voladissos. De fet, els efectes del temporal Glòria també van deixar fins a 1.500 veïns sense subministrament elèctric, i algunes incidències a centres educatius.

Les conseqüències més visibles es van fer notar, per exemple, amb l'esllavissada a l'avinguda de Pere Planas, a la Floresta; a l'Espai Pere Grau de les Planes, i al camí de Sant Cugat a Sabadell, amb una esllavissada que encara està pendent de reparació.

Tot plegat, va suposar un cost inicial de 170.000 euros per a Sant Cugat, segons els càlculs del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Dispositiu municipal
Per fer-hi front, l'Ajuntament va desplegar tots els seus recursos: Policia Local, tècnics, voluntaris de Protecció Civil i d'ADF, i agents de civisme. Més de 170 persones van formar part del dispositiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.