Un procés participatiu decidirà com serà la segona residència pública per a gent gran de Sant Cugat

L'Ajuntament espera tenir enllestit aquest any el disseny del futur equipament, que s'ubicarà a Volpelleres


  • Comparteix:

Terrenys on s'ubicarà la segona residència pública / Foto: Cugat Mèdia

Terrenys on s'ubicarà la segona residència pública / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament no vol esperar més i aquest any iniciarà els tràmits per definir la que serà la segona residència pública de gent gran de Sant Cugat. El consistori ha optat per avançar, de moment sense la Generalitat, i impulsar aquest any un procés participatiu per pensar l'equipament i decidir el disseny, el projecte del qual s'encarregarà al Consorci de Salut on està integrat el municipi.

Per fer-ho possible, la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha explicat a Cugat Mèdia que l'equip de govern ha reservat una partida del pressupost del 2021 per formalitzar tant el procés participatiu com el disseny. Així, no caldrà convocar un concurs ni esperar que la Generalitat iniciï els tràmits, tot i que s'haurà de definir en un futur amb el Govern aspectes d'inversió econòmica i de nombre de places concertades, entre d'altres.

De fet, les residències de la gent gran són competència de la Generalitat, que, com ha recordat Gibert, habitualment les construeix mitjançant un concurs pel qual es tria l'empresa que avançarà la inversió a canvi de la cessió de la gestió de l'equipament durant un temps. "Aquest és un format que no ens agrada", ha concretat Gibert, qui ha avançat que "s'està estudiant fórmules perquè l'Ajuntament tingui veu en la gestió".

En tot cas, el model de gestió encara s'ha de concretar i dependrà del pla de viabilitat econòmica. "El que estem fent és avançar-nos perquè detectem una necessitat important", ha subratllat la segona tinenta d'alcaldia, qui ha explicat que el procés participatiu incidirà en aspectes tant de planificació com d'equipament.

I és que la futura residència ha de servir per reduir les llistes d'espera, però també, ha incidit la responsable de Drets Socials, per abordar com es dona resposta a la cura de la gent gran. Un aspecte que haurà d'encarar el procés participatiu.

A l'espera del nou equipament, de moment, Sant Cugat registra 147 persones en llista d'espera per una plaça pública de residència i 86 per al centre de dia.

Així, la futura residència, altament reclamada i que s'ubicarà al barri de Volpelleres, comença el camí cap a la seva construcció.




Núria Gibert

Tenim previst fer un procés participatiu per definir com ha de ser la residència i després elaborarem el projecte, que farem amb el consorci. El pla d'acció és primer pensar-la, després fer el disseny i després la construcció.

Núria Gibert

Si tenim capacitat per definir el disseny també hem de tenir capacitat de control democràtic de la gestió. Estem estudiant fórmules perquè l'Ajuntament tingui veu en aquesta gestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.