Una mirada al passat agrícola de Sant Cugat

La Casa de Cultura acull una exposició que recull més d'un segle de la tradició de la Festa de Sant Antoni


Temes relacionats

Sant Cugat viu una celebració atípica de la festa de Sant Antoni Abat (17/gen/21)


  • Comparteix:

La situació sanitària ha obligat a cancel·lar i ajornar activitats de tota mena. Una d'elles ha estat la tradicional rua dels Tres Tombs, que se celebra amb motiu de Sant Antoni Abat, patró dels animals de peu rodó i dels domèstics. Malgrat la cancel·lació, el llegat perdura un any més gràcies a una mostra que recull material lligat a aquesta tradició: des d'estris lligats al passat rural de Sant Cugat fins a imatges de la festivitat. 'La Festa de Sant Antoni. Un segle i mig d'història a Sant Cugat' es pot veure a la Casa de Cultura fins als 4 de març.

L'exposició fa un recorregut cronològic des de la segona meitat del segle XIX fins a l'actualitat. Gràcies a les fotografies, es pot apreciar com ha canviat Sant Cugat durant el darrer segle i mig: de ser una vila rural a esdevenir una ciutat on l'agricultura és gairebé un record.

La mostra ha estat possible gràcies a la cessió de materials per part de diverses fonts: des de particulars fins a entitats. El president de la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat, Jordi Bell, ha celebrat que s'hagi pogut "posar ordre" a tot plegat per oferir una mostra compacta. A més, Bell considera que l'exposició ajuda a mantenir viva la memòria històrica de la ciutat: "Aquest poble sempre havia estat agrícola; tota aquesta informació del poble no es pot deixar perdre". En la mateixa línia ha anat l'alcaldessa, Mireia Ingla, que esperona tothom a "mantenir vives aquestes tradicions".

Els plafons que expliquen els detalls de les imatges exposades han anat a càrrec de l'escriptor Rogeli Pedró. 'La Festa de Sant Antoni. Un segle i mig d'història a Sant Cugat' és una mostra coproduïda per la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat i l'Ajuntament.




Jordi Bell

Aquest poble sempre ha estat agrícola. Tota aquesta vivència del poble no es pot deixar perdre.

Mireia Ingla

Forma part de la memòria històrica de la ciutat. Hem de mantenir vius aquests costums i tradicions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.