Mútua Terrassa ja fa alguns postoperatoris a domicili per deixar llits d'UCI lliure per als malalts Covid

Aquesta decisió no la van haver de prendre durant la segona onada, tot i que de moment es mantenen totes les cirurgies i no es reprogramen


  • Comparteix:

La Mutua Terrassa és l'hospital públic de referència de Sant Cugat / Foto: HUMT

La Mutua Terrassa és l'hospital públic de referència de Sant Cugat / Foto: HUMT

L'augment de la pressió hospitalària per l'augment dels contagis de la Covid-19 de la tercera onada està començant a obligar alguns hospitals a prendre mesures. Alguns ja estan anul·lant i reprogramant algunes operacions previstes, però aquest no és el cas l'Hospital Universitari Mútua Terrassa, el centre públic de referència de Sant Cugat, que està alliberant l'espai a la Unitat de Cures Intensives (UCI) per als pacients Covid-19.

Dels 12 llits d'UCI que tenen -amb un pla per ampliar-los si és necessari-, actualment vuit estan ocupats per malalts amb coronavirus. Així, tots aquells postoperatoris de cirurgies majors que ho permetin -com una operació de pròstata, per exemple-, en lloc de fer la recuperació a l'UCI com fins ara, ara la fan a casa amb un seguiment domiciliari dels professionals de l'hospital.

Aquesta decisió no la van haver de prendre durant la segona onada, que van poder compatibilitzar l'activitat ordinària amb l'atenció als malalts de coronavirus, però aquesta tercera està sent diferent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.