Els premis Torre Negra reconeixen la tasca reivindicativa de Fridays for Future Sant Cugat

El guardó recorda la lluita per la preservació de la Torre Negra i reconeix la tasca de l'activisme ecològic


  • Comparteix:

El guardó s'ha lliurat al bell mig de Sant Cugat, a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

El guardó s'ha lliurat al bell mig de Sant Cugat, a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

Fridays for Future (F4F) Sant Cugat mantenen viu l'esperit reivindicatiu en causes mediambientals de la ciutat. És el que reconeix el premi Torre Negra, que lliuren la Comissió Pi Xandri+20 i el Club Muntanyenc i que en la primera edició s'ha entregat al col·lectiu de joves. L'organització reconeix el compromís, l'esforç i la importància de les reivindicacions del col·lectiu jove i la seva promoció de l'ecologisme. Malgrat que l'anunci del guardó (dues banderes que els joves podran portar a les manifestacions) es va fer al març de l'any passat, la situació sanitària ha obligat a endarrerir l'entrega fins a aquest divendres.

En el seu primer any d'existència, el grup local de F4F ha posat en marxa concentracions setmanals, ha convocat manifestacions i ha realitzat activitats a escoles i instituts, entre d'altres. Així, els organitzadors del premi han reconegut també la seva capacitat mobilitzadora, ja que ha ajudat que més persones s'involucrin en la lluita contra el canvi climàtic.

La membre del col·lectiu Clara Blampain ha agraït el reconeixement: "Estem molt contents i molt orgullosos". La situació sanitària ha alentit l'activitat de F4F, però el col·lectiu posa la mirada en el futur per reprendre amb força les reivindicacions.

Aquest premi, que s'organitza de manera anual, té el doble objectiu de recordar la lluita per a la preservació de Torre Negra i de reconèixer els col·lectius o persones de l'àmbit local que hagin destacat per la seva defensa del medi ambient i el moviment ecologista. Un dels promotors del guardó, Germán Llerena, subratlla que en aquestes lluites "Sant Cugat està molt viu".




German Llerena

Rememorem la manifestació pel Pi d'en Xandri. Però també reivindiquem les noves línies i reivindicacions i lluites. Sant Cugat està molt viu.

Clara Blampain

Estem molt contents i orgullosos. Ha estat una feinada muntar-ho tot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.