Un informe torna a fer perillar la ubicació per a la construcció de la Mirada

El text de l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona es farà arribar a la comissió de Territori, que tindrà l'última paraula


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del projecte del nou edifici de la Mirada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu del projecte del nou edifici de la Mirada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona (OTAA) ha emès un informe desfavorable sobre la modificació puntual urbanística que havia de permetre construir l'edifici de l'escola La Mirada al bosc de Volpelleres. L'oficina, que forma part del departament de Territori i Sostenibilitat, posa en valor que aquesta modificació aprovada inicialment en un ple extraordinari a principis de desembre suposa un impacte menor en la massa forestal, però que tot i això 'continua fragmentant l'espai forestal'.

L'escrit posa de manifest que l'Ajuntament no ha presentat ubicacions alternatives per a la construcció, malgrat que se li ha requerit. En aquest sentit, l'informe recull l'aportació d'un particular que proposa que el centre s'ubiqui en uns terrenys propers al bosc de Volpelleres i de titularitat municipal "sense haver de destruir un dels últims boscos de la zona".

Així, l'informe de l'OTAA també insta a "tenir en compte els impactes derivats en la fauna i flora d'interès" i proposa "un estudi d'alternatives on es prioritzin aquells espais amb baix valor ambiental" per construir-hi el centre escolar. Alhora, la nova proposta també haurà de tenir en compte les limitacions quant al transport de mercaderies perilloses que passen per la via de tren.

El text es farà arribar a la comissió de Territori, que haurà de decidir o bé l'aprovació definitiva del planejament, o bé la suspensió.

Les associacions ADENC i SOS Bosc Volpelleres han celebrat, en un comunicat, el contingut del text de l'OTAA. Consideren que l'Ajuntament ha de retirar el projecte i iniciar una nova tramitació que doni compliment a les consideracions de l'informe.

Primera reacció pública

En una entrevista a Televisió Sant Cugat aquest dilluns, l'alcaldessa, Mireia Ingla, assegura que la situació quant a l'escola la Mirada "és la mateixa que la d'ahir" i que no té constància que el procediment per construir l'edifici estigui "aturat"; de fet, ha explicat que l'executiu encara no ha rebut cap notificació al respecte. En tot cas, des del govern local ja han contactat amb la conselleria per reunir-se i abordar com afecta l'informe a la modificació urbanística. L'alcaldessa, que ha enviat un missatge de tranquil·litat a les famílies del centre, ha explicat que la comissió de Territori s'havia de reunir aquest divendres, però que la trobada s'ha ajornat. "Això sí que és una mala notícia", ha reflexionat.

Per part de l'escola, la junta directiva ha enviat un correu electrònic a l'Ajuntament al qual ha pogut tenir accés Cugat Mèdia per exigir respostes quant a les conseqüències de l'informe. A més, emplacen l'executiu, si cal, a posar en marxa "l'aplicació de mesures urgents i extraordinàries per resoldre aquesta situació".

La previsió del govern local és que l'edifici de la Mirada estigués enllestit per al curs 2023-2024.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aquest afer evidencia la nul.la voluntat de diàleg i cap mena d’Empatia envers les reivindicacions veïnals , de l’actual alcaldessa, superada per els esdeveniments, cal un relleu a l’alcaldia.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 26/gen/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.