L'estació de Valldoreix dels FGC tindrà aparcaments segurs per a bicicletes

Ferrocarrils ja ha licitat les obres per a 10 estacions de les línies del Vallès i Llobregat-Anoia


  • Comparteix:

Recreació d'un dels aparcaments segurs projectats / Foto: ACN - FGC

Recreació d'un dels aparcaments segurs projectats / Foto: ACN - FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat les obres per construir aparcaments segurs i tancats per a bicicletes en deu estacions de les línies que connecten Barcelona amb el Vallès amb la xarxa Llobregat-Anoia, entre elles la parada de Valldoreix. Els treballs consisteixen a fabricar i instal·lar l'habitacle en l'entorn immediat de les parades de tren, en dos formats diferents, un de 6x4 metres amb capacitat per a 54 bicicletes, i un de 6x6 per a 34. També s'ubicaran a les estacions de Bellaterra, Can Feu | Gràcia de Sabadell, Piera, Sant Vicenç els Horts, Martorell Enllaç, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà. L'objectiu és incrementar el nombre de parades amb aquest sistema amb el temps per arribar al màxim nombre d'usuaris possible.

Joguines
Vista exterior d'un dels aparcaments projectats / Foto: ACN - FGC

Inicialment, es preveu la instal·lació d'alguns sistemes d'aparcaments segurs per a l'1,5% de les validacions d'FGC, que suposa unes 4.000 places. Això significa multiplicar per quatre l'actual oferta d'aparcament de bicicletes al voltant de les estacions d'FGC. En aquesta línia, també es preveu elevar l'oferta a mesura que la demanda ho vagi justificant fins a arribar al 3% de les validacions, unes 8.000 places segures.

Actualment, el 45% de les estacions d'FGC compten amb places d'aparcament per a bicicletes amb alguna mesura de seguretat. Amb tot, el 52% de les estacions compten amb els sistemes d'aparcament conegut com a 'U invertides' a la via pública en una zona situada a uns 200 metres dels accessos.

FGC licita les obres per construir espais segurs per a bicicletes en deu estacions de les línies metropolitanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.