El 8-M comença a caminar a Sant Cugat amb la primera assemblea del comitè

Més d'una quarantena de dones s'han trobat aquest dissabte per començar a organitzar la jornada de març


  • Comparteix:

Primera assemblea del Comitè pel 8M a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Primera assemblea del Comitè pel 8M a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Queda poc més d'un mes per al 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i el Comitè del 8-M de Sant Cugat ja s'ha reunit per començar a treballar i organitzar la jornada a la ciutat. Ha estat en una trobada aquest dissabte a la plaça de l'U d'Octubre amb unes 40 assistents. El comitè ha posat sobre la taula diferents temes al voltant dels quals s'organitzaran activitats, tallers, xerrades i altres propostes: habitatge, educació, laboral, violència masclista, antiracisme i col·lectiu de dones grans. Per tal de seguir les mesures sanitàries anti-Covid, el comitè treballarà aquestes temàtiques en comissions de grups reduïts.

La membre del Comitè del 8-M de Sant Cugat Carlota de Sojo Caso ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia que, tot i la pandèmia, "ens hem de seguir organitzant" perquè la violència masclista "no s'atura", sinó al contrari, "en context de crisi, s'incrementa". Així i tot, De Sojo ha recordat que el feminisme "va més enllà" de la lluita contra les violències masclistes i, per això, també s'han format comissions que organitzaran propostes relacionades amb altres temàtiques com l'habitatge, el racisme i l'educació.

La primera assemblea del comitè organitzat a l'aire lliure, amb distància de seguretat i ús de mascareta per part de les participants, tot plegat per complir amb les mesures sanitàries contra el coronavirus. De Sojo Caso també ha afegit que els següents passos és organitzar trobades setmanes entre les comissions i treballar de manera separada. A més, s'organitzaran, en principi, dues assemblees més abans del 8 de març per coordinar les propostes.

Protesta contra una parada de VOX

Un grup de gent protesta davant la parada de VOX / Foto: Cugat Mèdia
Un grup de gent protesta davant la parada de VOX / Foto: Cugat Mèdia

L'assemblea del Comitè del 8-M de Sant Cugat a la plaça de l'U d'Octubre ha coincidit, en hora i lloc, amb la instal·lació d'una parada de VOX per la campanya electoral. Com ha explicat la membre del comitè, entre totes les participants han acordat protestar contra la presència del partit i mostrar el seu "rebuig" a un "un partit d'ultradreta que nega la violència masclista i atempta contra els drets de les persones migrants". De Sojo afegeix que "no hauria d'existir un partit com aquest".

Amb una pancarta en què podia llegir "Fora feixistes de Sant Cugat", la concentració improvisada s'ha acompanyat de càntics com "Fora feixistes dels nostres barris", "Visca, visca, visca, la lluita feminista" i "Sant Cugat serà la tomba del feixisme" als quals alguns simpatitzants de VOX han respost amb crits com "Aneu a treballar" i alguna salutació feixista.

Dues patrulles de Mossos d'Esquadra i una de Policia Local s'han personat a la plaça, tot i que no hi ha hagut cap incident.


Carlota De Sojo Caso

Tot i la pandèmia, ens hem de seguir organitzant, la violència masclista no s'atura sinó al contrari, en context de crisi s'incrementa. El feminisme va més enllà de la violència masclista, també és el dret a l'habitatge i que les persones racialitzades puguin tenir papers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.