'És el primer cop que voto per correu perquè em fa por contagiar-me'

Cugat Mèdia ha parlat amb els santcugatencs que fan cua a una de les oficines de Correus de la ciutat


Temes relacionats

Les eleccions al Parlament seran el 14 de febrer (29/gen/21)

Aquests són els santcugatencs que opten a entrar al Parlament com a diputats (29/gen/21)

T'expliquem el procediment per votar per correu (26/gen/21)


  • Comparteix:

El 14 de febrer, Catalunya viurà unes eleccions al Parlament marcades per la pandèmia a la Covid-19. Amb una campanya electoral ja en marxa i molt diferent de les de comicis anteriors, l'actual situació sanitària també es preveu que faci augmentar el vot per correu de manera considerable, una alternativa per evitar aglomeracions el 14-F. Segons el sondeig del CEO, es preveu una participació en les eleccions del 62%, molt per sota de les de 2017 (79%), i una part important podria recórrer al vot per correu. A Sant Cugat, les oficines de Correus viuen les habituals llargues cues, però, en els darrers dies, n'ha augmentat la presència de persones volen exercir el seu dret a vot per correu.

Fins al 14-F, el vot per correu a Catalunya sempre ha estat molt baix. De fet, a les eleccions al Parlament de 2017, només un 1,53% dels vots es van rebre per correu, el que va significar un total de 81.539 paperetes. El 27 de gener, quan faltaven 10 dies per tancar el termini per demanar el vot per correu -es tanca el 5 de febrer-, la xifra de sol·licituds presentades ja superava les 84.000, segons informava l'ACN. I molts dels votants utilitzaran aquesta via per primera vegada.

És el cas de la veïna de Sant Cugat Noelia Llanes, que ha explicat a Cugat Mèdia que ha decidit sol·licitar el vot per correu perquè li "fa por" anar presencialment a la mesa i "trobar-se amb gent que sigui positiu" de Covid-19 o que es puguin formar aglomeracions als col·legis electorals. En Francesc, també santcugatenc, ha remarcat que vota per correu perquè "ja té una edat" per fer cues. Ara bé, tots dos i malgrat l'actual situació sanitària, coincideixen que "sempre és bon moment" per a unes eleccions i desitgen que aquestes, "no s'allarguin més".

María Sisto, una altra santcugatenca que també ha fet cua a Correus per sol·licitar el seu vot, ha remarcat que prefereix "no fer cua el dia de les eleccions". Així i tot, i tenint en compte la cua que s'ha trobat a les oficines de Correus de Sant Cugat, afegeix que "no sap què és pitjor, si el remei o la malaltia".

El vot per correu es pot sol·licitar fins al 5 de febrer i, un cop aquesta sol·licitud s'admet, ja no es pot votar de manera presencial.






Noelia Llanes

És el primer any que voto per correu perquè em fa por anar a votar i trobar-me amb gent positiu en Covid-19 i les aglomeracions.

Francesc

Ja tinc una edat i no vull fer gaires cues, i sé que es faran cues.

María Sisto

És la primera vegada. Prefereixo no fer cua el dia de les eleccions i prefereixo fer-ho així. Però no sé què és pitjor, si el remei o la malaltia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.