Es dupliquen en una setmana les sancions per saltar-se el confinament municipal i el toc de queda

Els Mossos d'Esquadra de Sant Cugat han interposat 114 multes per incomplir les diferents restriccions relacionades amb la pandèmia


Temes relacionats

Els Mossos denuncien 11 persones per una festa il·legal (31/gen/21)

Els Mossos interposen 33 denúncies per incomplir les restriccions anti-Covid l'última setmana (26/gen/21)

Els Mossos intensificaran les inspeccions a tots els bars i restaurants de Sant Cugat per la pandèmia (21/gen/21)

Sis bars i restaurants de Sant Cugat són denunciats per no fer cas de les restriccions l'última setmana (18/gen/21)


  • Comparteix:

Un control dels Mossos a la carretera de Rubí fa unes setmanes / Foto: Cugat Mèdia

Un control dels Mossos a la carretera de Rubí fa unes setmanes / Foto: Cugat Mèdia

Si la setmana passada els Mossos d'Esquadra de Sant Cugat van explicar a Cugat Mèdia que havien posat 25 sancions per saltar les restriccions de mobilitat entre el 18 i el 24 de gener, la setmana passada, entre el 25 i el 31 de gener, n'han interposat 50 pel mateix motiu: incomplir el toc de queda o el confinament municipal. De fet, s'han disparat totes les sancionas relacionades amb les restriccions de la Covid-19. Si fa una setmana van ser 33 sancions en total, aquesta passada n'han hagut de posat 114. Aquest, però, no és un fenòmen local. Aquest dilluns el portaveu del Mossos, Joan Carles Molinero, ha explicat en roda de premsa que aquest cap de setmana han posat un 15% més de sancions que els cap de setmana anterior.

Concretament, s'han aixecat 457 actes per saltar-se el confinament municipal i 263 per incomplir el confinament nocturn a tot Catalunya. La xifra total és d'unes 2.800 sancions. "Ens posa en evidència que hi ha persones disposades a un incompliment del confinament municipal", ha argumentat Molinero.

Les 114 sancions interposades a Sant Cugat la darrera setmana es divideixen de la següent manera: 50 per incomplir les restriccions de mobilitat; 23 per superar el número de persones assistents a trobades tant en l'àmbit privat com en el públic; 17 per consumir de manera compartida begudes alcohòliques a la via pública o a espais oberts al públic sense llicència; 16 per no dur mascareta o no dur-la ben posada; i 8 per no respectar la distància física interpersonal.

Entre aquestes sancions hi ha les que la policia catalana va posar a una zona boscosa del camí dels Monjos de Sant Cugat, on van identificar i denunciar 11 persones enxampades en una festa il·legal.

Paral·lelament, avui s'ha posat en marxa el reforç del control perimetral a Catalunya per detectar els viatges "no justificats". Ja s'està fent a les principals vies com l'A-7 i l'AP-7, així com a les estacions de l'AVE.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.