El confinament passa a ser comarcal i s'amplia l'horari d'obertura de bars i restaurants

Les noves mesures, que entren en vigor dilluns que ve, també permeten l'obertura dels gimnasos amb aforament al 30%


Temes relacionats

[FAQ] Què es pot fer i què no entre el 8 i el 21 de febrer ( 4/feb/21)

El risc de rebrot baixa dels 400 punts a Sant Cugat per primer cop en un mes ( 4/feb/21)


  • Comparteix:

S'amplia una hora les franges d'obertura de bars i restaurants / Foto: Cugat Mèdia

S'amplia una hora les franges d'obertura de bars i restaurants / Foto: Cugat Mèdia

Noves restriccions anti-Covid davant una millora de la situació epidemiològica a Catalunya i una davallada de l'ocupació de les UCI als hospitals. El confinament municipal passarà a ser comarcal i l'horari d'obertura de bars i restaurants per esmorzars i dinars s'amplia una hora per franja. Així ho ha anunciat el Govern aquest dijous, després d'una reunió del Procicat. Les mesures, que entraran en vigor dilluns que ve, també permeten l'obertura dels gimnasos amb un límit del 30% de l'aforament, l'obertura de les llibreries els caps de setmana i la recuperació de les extraescolars d'escoles de música i dansa autoritzades pel Departament de Salut. Es mantenen les restriccions en el comerç i el tancament dels centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats.

Després d'un mes d'estrictes restriccions per frenar el pic de la tercera onada del coronavirus a Catalunya, el Govern aprova una relaxació de les mesures que, segons l'evolució dels indicadors de la Covid-19, tindran una vigència de dues setmanes.

En reunions socials, el Procicat manté la limitació de sis persones de dues bombolles de convivència.

A la restauració, es mantenen les franges horàries per esmorzar i dinar però, en tots dos casos, bars i restaurants podran obrir una hora més. Així, es podran servir esmorzars entre dos quarts de vuit i dos quarts d'onze del matí (7.30 h - 10.30 h) i els dinars entre la una del migdia i dos quarts de cinc de la tarda (13.00 h - 16.30 h). En la resta d'hores, únicament es pot oferir servei per emportar.

En cultura es mantenen les mesures vigents, però, com a novetat, les llibreries podran tornar a obrir els caps de setmana perquè se les passa a considerar un establiment cultural. Pel que fa a la resta del comerç, es manté el tancament dels comerços no essencials els caps de setmana, i el tancament total dels centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats

El Procicat manté l'ensenyament virtual en educació, però s'introdueix la semipresencialitat en el primer curs universitari. Una altra de les novetats, pel que fa a les extraescolars, és que les escoles de dansa i música autoritzades pel Departament d'Educació podran obrir. En l'àmbit laboral, es manté la priorització del teletreball.

A partir de dilluns que ve, els gimnasos i espais esportius tancats podran tornar a obrir després d'un mes tancats, amb un màxim del 30% de l'aforament i sense superar les sis persones en activitats grupals.

D'altra banda, també es permeten les competicions d'àmbit català que donen accés a categories estatals o professionals, que ja tinguin una autorització prèvia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.