Cugat Mèdia mostrarà la ràdio des de dins en el dia mundial del mitjà

Ràdio Sant Cugat se suma al Dia Mundial de la Ràdio amb un especial del 'Connectats'


  • Comparteix:

Ràdio Sant Cugat se suma al dia mundial del mitjà amb un programa especial del 'Connectats' aquest divendres

Ràdio Sant Cugat se suma al dia mundial del mitjà amb un programa especial del 'Connectats' aquest divendres

Cugat Mèdia se suma un any més a la commemoració del Dia Mundial de Ràdio, que té lloc aquest dissabte. Ho farà amb un desplegament a través de xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram), al web www.cugat.cat i, per descomptat, a Ràdio Sant Cugat. Aquest divendres, al 91.5 FM, el 'Connectats' estarà dedicat totalment a aquesta celebració, amb un programa on es mostraran els engranatges que fan possible l'espai, amb un repàs de la història del mitjà i amb testimonis de tertulians i professionals de quin paper té la ràdio en les seves vides. El programa sonarà, com cada dia, de quatre a set de la tarda; l'endemà, dissabte, tornarà a sonar de nou del matí a dotze del migdia.

El 'Connectats' és un espai radiofònic que s'emet des dels estudis de Cugat Mèdia, presentat per Carme Reverte i amb Josep Maria Cases al control tècnic. Ara bé, l'espai és possible gràcies a la col·laboració entre diverses ràdios locals que formen part de La Xarxa: Ràdio Sant Cugat, Ràdio Ciutat de Badalona, La Municipal de Terrassa, Ràdio Sabadell, Ràdio Castellar i el Prat Ràdio. Al programa especial d'aquest divendres s'explicarà el funcionament de tota la maquinària: des de com es fa un guió fins als secrets tècnics. A més, els tertulians habituals explicaran les seves experiències amb la ràdio i es posaran sobre la taula sèries i pel·lícules on aquest mitjà té un paper destacat.

Al 91.5 FM també hi sonarà el programa especial de la Xarxa 'La ràdio escolta els avis', dissabte a les dotze del migdia. També es podrà escoltar la tertúlia 'Evolució-Connexió-Innovació', on participarà la directora de Cugat Mèdia, Mònica Lablanca, que posa de relleu com el mitjà "ha evolucionat gràcies a la tecnologia". Ara bé, no oblida la cara més tradicional de la ràdio: "Continua mantenint aquella essència, aquell caliu que acompanya, que connecta la ciutadania, que està al seu costat d'una manera molt pròxima i fidel".

La celebració anirà més enllà: Cugat Mèdia porta l'efemèride també a les xarxes socials. A l'Instagram del mitjà multimèdia es posarà en marxa un qüestionari als 'stories' on tothom podrà demostrar quant en sap, del món de la ràdio.

Els estats que formen part de la UNESCO van proclamar el dia 13 de febrer com Dia Mundial de Ràdio. Aquest organisme internacional considera que és "un mitjà poderós per celebrar la humanitat en tota la seva diversitat" i considera que és una peça clau per fer possible "el discurs democràtic". La UNESCO apunta que la ràdio és el mitjà més consumit i que té una "capacitat única d'arribar a l'audiència més àmplia". "Les emissores han de servir a comunitats diverses, oferint una varietat àmplia de programes, punts de vista i continguts, i reflectir la diversitat d'audiències", insta l'organització.


Mònica Lablanca

La ràdio, com a mitjà de comunicació, ha evolucionat gràcies a les noves tecnologia. Però continua mantenint aquella essència, aquell caliu que acompanya, que connecta la ciutadania, que està al seu costat d'una manera molt pròxima i fidel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.