La Gimbernat reivindica el paper de les dones en la bioinformàtica

Amb un cicle sobre dones referents en aquest camp, la universitat ha commemorat el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència

Imatge d'arxiu del campus de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 11/feb/21 per Laura Casserres

Aquest dijous, 11 de febrer, es commemora el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. En ple segle XXI, elles continuen sent una minoria en els camps de la tecnologia i la investigació i, és per això que les Escoles Universitàries Gimbernat, amb campus a Sant Cugat, han organitzat un cicle de ponències protagonitzades per dones referents en bioinformàtica.

Esther Sala és professora de Bioinformàtica a les Escoles Universitàries Gimbernat i ha coordinat aquest cicle de xerrades. Sala defensa el paper clau de les científiques en la història i fa una crida a reivindicar-lo sempre i no només un dia a l'any.

La professora també denuncia la poca presència de dones als càrrecs directius. Segons xifres del Ministeri d’Educació, el 2019 només un 12,9% dels alumnes matriculats a informàtica són dones. En el cas de les enginyeries, la xifra puja només fins al 28%. Des de fa anys, les professionals del sector s’organitzen per donar visibilitat a la seva feina i animar les més joves a seguir el mateix camí.


DECLARACIONS

Esther Sala

No només que et donin una xerrada el Dia Internacional, sempre s'hauria de tenir en compte.

Your browser doesn’t support HTML5 audio