La 3a edició de #100tífiques reivindica el paper de les dones amb la ciència actual

Més de 450 investigadores, 60 d'elles d'HP Sant Cugat, connectaran amb 483 escoles de Catalunya per combatre la bretxa de gènere en ciències


  • Comparteix:

HP vol promocionar les professions STEAM entre les dones / Foto: HP

HP vol promocionar les professions STEAM entre les dones / Foto: HP

452 científiques, 60 de les quals són enginyeres del Centre Internacional d'HP a Sant Cugat, connectaran amb 483 escoles d'arreu de Catalunya de forma simultània, fent xerrades que fomenten les vocacions cientificotècniques entre les nenes i nens de les escoles, adreçades a l'última etapa de la primària i el principi de l'ESO, i els motiva pels estudis de ciència i tecnologia trencant amb estereotips de gènere. Serà aquest dijous amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència i de la celebració del cicle #100tífiques.

En la tercera edició d'aquesta iniciativa es fa visible i es destaca la rellevància actual i el paper estratègic de les dones a la ciència i la tecnologia. L'objectiu a curt termini de #100tífiques és contribuir a crear i divulgar rols i models femenins en els àmbits de les ciències i les enginyeries i promoure bones pràctiques que portin a la igualtat, ja que, segons la UNESCO, només un 28% dels investigadors del món i un 35% dels estudiants de carreres STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) són dones.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.