El Banc del Temps de Sant Cugat es reinventa per adaptar-se a la situació sanitària

El col·lectiu celebra enguany 16 anys en una situació atípica


  • Comparteix:

El Banc del Temps de Sant Cugat té uns 600 socis / Foto: Cugat Mèdia

El Banc del Temps de Sant Cugat té uns 600 socis / Foto: Cugat Mèdia

El Banc del Temps de Sant Cugat celebra 16 anys en plena pandèmia, fet que l'ha forçat a reinventar-se. 'Treballem a partir de diversos grups en línia, com classes de Chi Kung, converses en català i espais d'ajuda mútua'', explica a Cugat Mèdia el responsable d'aquest espai, Xavi Suñer. El col·lectiu ha hagut d'implantar mesures per frenar els contagis, com la introducció de la cita prèvia, formats en línia i, malauradament, també la cancel·lació d'algunes activitats.

Enguany no podran celebrar amb una festa aquest aniversari. Amb aquesta situació que separa a la força els usuaris del Banc del Temps, el col·lectiu es planteja com a objectiu consolidar les xarxes de contacte per no perdre la comunicació amb els socis, especialment amb aquells que formen part de col·lectiu de risc.

La regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, considera que el valor més gran del Banc del Temps és que "iguala les persones", i que "cadascú aporta els seus coneixements per poder facilitar la vida" als altres. Aristoy confia que aquest grup segueixi creixent.

Tot i estar vivint temps difícils, Xavi Suñer posa en valor aquests 16 anys de trajectòria, ja que el projecte està "consolidat". També celebra que la ciutat tingui més d'un Banc del Temps: a part del del centre, també hi ha el de Mira-sol.

Què fa el Banc del Temps?

Des de ja fa 16 anys, el Banc del Temps basa la seva activitat en intercanvis individuals i grupals de temps. Durant aquest temps, s'han intercanviat 6.873 hores. Això s'ha traduït en l'organització de nombroses activitats: des de passejos per a gossos, classes de ioga i grups d'ajuda mútua fins a xerrades.

El Banc del Temps de Sant Cugat és un dels més antics de Catalunya i actualment està format per gairebé 600 usuaris. La composició d'aquest col·lectiu pot ser considerada intercultural, ja que té associats provinents de 20 països diferents.




Xavier Suñer

A Sant Cugat, que hi hagi tres bancs del temps és molt positiu. Fem una valoració molt positiva.

Gemma Aristoy

El Banc del Temps iguala totes les persones, cadascú ofereix allò de què té coneixement per facilitar la vida als altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.