Crit de la Sant Cugat antifeixista per la llibertat d'expressió

Mig miler de persones ha protestat per l'entrada de Pablo Hasél a presó i per l'entrada de Vox al Parlament


  • Comparteix:

L'entrada del raper Pablo Hasél a presó aquest dimarts ha estat l'espurna que ha fet sortir al carrer mig miler de persones a Sant Cugat per protestar contra el que consideren que és una vulneració de la llibertat d'expressió. Convocats per una vintena d'entitats, els manifestants han recorregut el centre de la ciutat i també han carregat contra l'entrada de Vox al Parlament: 'Són uns feixistes i no els deixarem passar'.

La protesta ha arrencat a la plaça de Lluís Millet i ha avançat per l'eix comercial fins a arribar a la plaça de l'U d'Octubre. No ha estat casual que la manifestació hagi acabat aquí: fins al 2018, aquest espai es deia plaça del Rei. Quan ha acabat la protesta, els assistents han cremat fotos de la família reial espanyola.

Al manifest, han assenyalat el que consideren una doble moralitat: lamenten que Hasél sigui a presó per expressar "idees que incomoden els poderosos" i es pregunten per què Vox té dret a dir "que la culpa de tot és de les persones migrades o de l'independentisme", que "no existeix la violència masclista" o "mostrar orgull pel cop d'estat franquista". "Està clar que no hi ha llibertat d'expressió, que es permet allò que interessa al poder, com és la ultradreta, i es persegueix allò que incomoda", recull el manifest.

Les entitats que han convocat la protesta asseguren que, amb l'empresonament de Hasél, "ataquen també a totes les antiracistes, antifeixistes, comunistes, feministes, independentistes, anarquistes" i les que volen "un món més just".


Patrícia Gotarda

És un atac a les llibertats de totes, igual que la presència de Vox al Parlament és un atac als drets humans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.