El monument d'homenatge a les víctimes de la pandèmia s'ubicarà al Parc Central

El consell de ciutat ha celebrat aquest dimarts la primera sessió de l'any


  • Comparteix:

El Parc Central de Sant Cugat / Foto:Cugat Mèdia

El Parc Central de Sant Cugat / Foto:Cugat Mèdia

Ja se sap on s'ubicarà el futur monument d'homenatge a les víctimes de la Covid-19. Serà al Parc Central i s'encarregarà a un artista local que s'escollirà per concurs públic. Així s'ha explicat al primer consell de ciutat de l'any, que ha tingut lloc aquest dimarts. A l'acte, que ha aplegat de forma telemàtica més d'una trentena de ciutadans, també s'ha parlat dels ajuts disponibles per fer front a la pandèmia, del calendari de treball dels diferents debats sobre els efectes del virus i dels projectes a votació dels pressupostos participatius.

Sobre el monument d'homenatge a les víctimes de la covid, el regidor de Participació, Marco Simarro, ha explicat que s'ha consensuat un recull de criteris prou flexible perquè l'artista que realitzi el monument també pugui aportar la seva visió. Algunes de les característiques que s'han pactat són que el monument s'ubiqui en un espai recollit i íntim, que incorpori elements naturals, que sigui permanent en el temps i que permeti la interacció de la ciutadania.

Simarro també ha concretat el calendari dels diferents debats sectoritzats que se celebraran per tractar temes al voltant de la pandèmia. El primer de tots serà el 23 de març i, amb el títol 'Emergència Social', raonarà sobre el foment de l'apoderament, la lluita contra l'exclusió social i l'acompanyament assistencial.

Ajuts socials i pressupostos participatius
Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha detallat els diferents ajuts que l'Ajuntament ofereix a la ciutadania. L'atenció domiciliària, els ajuts directes a les famílies, la creació d'un punt d'acompanyament digital o els ajuts pel pagament del lloguer i a l'escolaritat són algunes de les mesures que s'estan duent a terme en aquest sentit.

A l'última part la sessió, s'ha recordat el període de votació dels projectes dels pressupostos participatius, que serà del 22 de febrer al 31 de març i, finalment, els representants dels diferents òrgans participatius han pogut fer les seves aportacions.

El consell de ciutat està format per representants d'altres òrgans participatius locals, com els consells de barri, dels consells sectorials i les taules de participació. L'òrgan es va reformular a finals de l'any passat per centrar-se en els efectes i conseqüències de la covid.


Marco Simarro

Que incorpori elements naturals, com arbres, plantes, flors. Que sigui una escultura pública que pugui ser permanent en el temps, d'algun element sòlid o petri, que tingui llarga durabilitat. Que permeti la interacció de la ciutadania o que pugui incorporar algun missatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.