La Generalitat sanciona els portals immobiliaris per anuncis irregulars a Sant Cugat i a 22 municipis més

Les empreses s'enfronten a multes de l'Agència Catalana del Consum de fins a 10.000 euros per suprimir l'índex de preu de lloguer als seus anuncis


  • Comparteix:

Irregularitats als portals inmobiliaris / Foto: ACN

Irregularitats als portals inmobiliaris / Foto: ACN

L'Agència Catalana de Consum (ACC) ha expedientat els portals immobiliaris Idealista.com, Fotocasa.es, Habitaclia.com, Pisos.com i Yaencontré.com per no incloure als seus anuncis l'índex de referència del preu de lloguer, tal com exigeix la normativa catalana. Les sancions a les quals podrien fer front s'eleven fins als 10.000 euros, tal com indica el règim sancionador que preveu la Llei del Codi de Consum. Entre els 23 municipis on s'ha detectat aquesta irregularitat hi ha Sant Cugat.

La llei, implantada recentment, ordena que l'índex de referència de preus de lloguer ha de constar en les ofertes i la publicitat que incloguin preus, així com als contractes. A més, permet saber el preu mitjà del metre quadrat de lloguer d'un habitatge ubicat a una zona específica amb unes característiques determinades.

Un altre punt rellevant són els límits que imposa la nova normativa a una seixantena de municipis, entre els quals es troba Sant Cugat, declarats àrees de mercat d'habitatge tens. Aquestes limitacions impliquen que el preu de lloguer no pot augmentar en comparació al contracte anterior ni pot superar l'índex de referència de preus de la Generalitat dels contractes nous d'habitatges destinats a residències permanents.

Aquesta actuació forma part de la campanya d'inspeccions iniciada per l'ACC per verificar el grau de compliment de la nova llei. Un altre factor clau és la quantitat de denúncies que l'organisme ha rebut amb relació a aquestes irregularitats: 248 denúncies, la majoria de portals d'internet per no indicar el preu de la renda segons l'índex de referència o per no incloure el preu del lloguer anterior.

Aquesta informació la contrastava dimarts el Sindicat de Llogaters, que assegura que han interposat un total de 200 denúncies a l'ACC perquè prengui mesures contra aquestes irregularitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.