Vist per sentència el judici pels atemptats del 17-A, en què dues santcugatenques van resultar ferides greus

L'Audiència Nacional haurà de determinar el grau de responsabilitat dels tres acusats en els atacs terroristes a Barcelona i Cambrils


Temes relacionats

'Que algú ens doni una explicació a les víctimes i familiars de què va passar el 17-A' (10/nov/20)

Sant Cugat mostra el seu condol a les xarxes socials pels atemptats de Barcelona i Cambrils (17/ago/17)


  • Comparteix:

Els tres acusats en el judici sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils / ACN - EFE

Els tres acusats en el judici sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils / ACN - EFE

El judici dels atemptats del 17 i 18 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, en què dues santcugatenques van resultar ferides greus, ha quedat vist per a sentència aquest dimecres a l'Audiència Nacional després de tres mesos. El ministeri públic va descartar definitivament l'acusació per assassinat encara que sosté que Houli i Oukabir eren membres de la cèl·lula de Ripoll. No els responsabilitza de les morts, ja que no són els autors materials dels atemptats que van deixar 16 víctimes mortals. A l'inici del judici, al novembre, Cugat Mèdia va entrevistar Adriana Martín, filla i germana de les dues víctimes santcugatenques, que exigia explicacions sobre 'què va passar'.

El tribunal haurà ara de determinar el grau de responsabilitat dels tres acusats en els atacs terroristes. El principal acusat i supervivent a l'explosió del xalet d'Alcanar, Mohamed Houli, s'enfronta a una petició de la fiscalia de 41 anys de presó per integració en organització terrorista, tinença i fabricació d'explosius i conspiració per un delicte continuat d'estralls. El segon principal acusat i germà d'un dels terroristes abatuts a Cambrils, Driss Oukabir, a 36 anys pels mateixos delictes. Finalment, Said Ben Iazza està acusat per col·laboració (8 anys de presó).


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.