El Sindicat de Llogateres assenyala els 'abusos reiterats per part de propietaris i immobiliàries'

El col·lectiu engega una campanya de sensibilització


  • Comparteix:

El Sindicat de Llogateres carrega contra els portals immobiliaris / Foto: Cugat Mèdia

El Sindicat de Llogateres carrega contra els portals immobiliaris / Foto: Cugat Mèdia

El Sindicat de Llogateres vol sensibilitzar tota la població sobre 'la greu problemàtica d'accés a l'habitatge' que afecta 'gran part' del veïnat de Sant Cugat. A través d'una campanya, el col·lectiu posarà el focus en els 'abusos reiterats per part de propietaris i immobiliàries, manca d'alternatives i discriminació per raó de sexe o origen a l'hora d'accedir a una llar'. La iniciativa es materialitzarà en cartells que es penjaran arreu de la ciutat.

Malgrat la posada en marxa de la llei de regulació de lloguers de la Generalitat, el Sindicat de Llogateres defensa que els preus segueixen sent "inassumibles" per a moltes famílies; recorden que el 20% de la població no arriba a pagar el preu de l'habitatge, el 33,6% té problemes per arribar a finals de més i el 45% es queda sense capacitat d'estalvi.

Aquest dimecres, de fet, l'Agència Catalana de Consum (ACC) ha expedientat diversos portals immobiliaris per no incloure als seus anuncis l'índex de referència del preu de lloguer, tal com exigeix la normativa catalana. Es tracta d'una situació que assenyalen des del Sindicat de Llogateres i la portaveu, Mariona Sòria, qualifica de "picaresca".

El Sindicat de Llogateres celebrarà el diumenge 28 de febrer a les onze del matí una assemblea oberta a la plaça d'en Coll. Serà una sessió per establir contacte amb "les persones que pateixen aquests abusos" a Sant Cugat i "tornar a posar en comú que hem de seguir lluitant, defensant el dret a l'habitatge", explica Sòria. A la trobada se seguiran totes les indicacions anticovid.


Mariona Sòria

Volem posar èmfasi en la picaresca que estan aplicant immobiliàries i portals a l'hora de complir amb la llei de regulació del lloguer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.