La parròquia de Sant Pere d'Octavià es reinventa per poder celebrar la Setmana Santa

La benedicció de rams es farà a la missa, a l'interior de l'església, amb les limitacions d'aforament


  • Comparteix:

El Diumenge de Rams d'enguany no podrà ser multitudinari / Foto: Cugat Mèdia

El Diumenge de Rams d'enguany no podrà ser multitudinari / Foto: Cugat Mèdia

La parròquia de Sant Pere d'Octavià ja ha començat a preparar i organitzar els esdeveniments de Setmana Santa, que s'ajustaran a totes les mesures anticovid. Més sessions de missa, un diumenge de rams reduït i un Via Crucis que se seguirà a través de pantalla són algunes de les novetats d'enguany. 'Serà 100% segur', assegura a Cugat Mèdia el mossèn Emili Marlès, que detalla que a l'hora tirar endavant els actes litúrgics se seguiran les indicacions del Procicat, es controlarà l'aforament i les distàncies i serà obligatori que tothom porti mascareta.

Una de les trobades més concorregudes, la benedicció dels rams, que habitualment es feia a les portes de l'església del Monestir, enguany s'haurà de reformular: es farà a l'interior del temple durant la missa. Per tant, s'hi haurà de respectar l'aforament i la distància de seguretat. No serà, per tant, l'acte multitudinari habitual.

Pel que fa al Via Crucis, també s'ha hagut de reinventar: es podrà seguir des de l'església, a través de pantalles. Marlès admet que aquesta manera "no és a la que estem acostumats", tot i que permetrà tirar endavant la tradició.

Durant la Setmana Santa les misses acostumen a rebre més feligresos que de costum. Per això, es doblaran les sessions per poder garantir les limitacions d'aforament. A més, enguany, s'oferiran passis dedicats a infants i famílies.

No tot està definit, però. Una incertesa la marca la vetlla pasqual, que tenia lloc a partir de les deu de la nit. A causa del confinament nocturn, no està assegurat que es pugui desenvolupar. "Espero que es pugui implantar algun toc de queda especial per aquest dia, ja que si la cerimònia es duu a terme amb la llum del dia perd la seva màgia", explica Marlès.

L'any passat la parròquia de Sant Pere ja va fer un exercici d'adaptació durant la Setmana Santa, oferint els actes litúrgics a través del canal de Youtube.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.