Les famílies amb parts múltiples demanen més ajudes econòmiques i millores en l'accés a les escoles bressol


  • Comparteix:

Sant Cugat ha estat aquest dissabte l'escenari d'una trobada de famílies amb parts múltiples per tal de donar a conèixer les seves reivindiccions i intentar donar-hi solució. Entre els principals objectius es troben l'elaboració d'un cens, un augment dels ajuts econòmics i millores en l'accés a les escoles bressol, per tl que s'equiparin les ajudes que reben aquestes famílies a les que perceben les famílies nombroses.

A la trobada, que s'ha celebrat a la Casa de Cultura, hi ha assistit famílies amb part múltiples de tota Catalunya, i ha estat una primera pressa de contacte entre elles. Una de les principls reivindicacions que s'ha posat sobre la taula ha estat l'elaboració d'un cens per part de l'Ajuntament per tal d'establir les polítiques econòmiques i socials adequades a aquest col·lectiu. Així ho ha explicat l'Àgatha Rasero, una de les organitzadores de la trobada.

Àgatha Rasero

Hem aconseguit que l'Ajuntament s'interesés per les nostres reivindicacions. Hem quedat pendents de mantenir una reunió per poder especificar altres accions concretes a nivell de Sant Cugat. Però la principal que demanavem, que era fer un cens de quantes famílies de múltiples hi ha per poder establir les polítiques adeqüades han dit que s'ho estudiarien i esperem que es faci


Pel que fa a les ajudes econòmiques, si bé ha nivell estatal ja existeix un pagament únic, a nivell autonòmic es treballa amb la Llei de suport a la família, aprovada l'any 2003, que no contemplava ajuts pels bessons. Tot i que per aquest any està previst que surti una nova ajuda, aquest cop sí per bessons, aquesta no tindria caràcter retroactiu, amb la qual cosa deixa fora totes aquelles famílies que hagin tingut bessonada abans del 2005. Una de les reivindicacions d'aquest col·lectiu és, doncs, que aquest ajut contempli també els bessons nascuts a partir del 2003, que es quan es va aprovar la llei.

L'accés a les escoles bressol ha estat un altre dels punts principals que s'han tractat a la trobada. Per aquestes famílies, els permisos de maternitat són insuficients per a casos de parts múltiples i caldria una puntuació especial per aquestes famílies. Àgatha Rasero.

Àgatha Rasero

Et trobes que has de conciliar la vida laboral i la familiar, i has de deixar a dues criatures de quatre mesos i mig a càrrec d'algú. Vas a escoles bressol públiques i només hi ha, en total per lactants, catorze places en total, cosa que és insuficient


Precisament sobre l'equiparació entre famílies nombroses i famílies amb parts múltiples, el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, ha explicat que des de l'Ajuntament s'apliquen les puntuacions segons les acreditacions de famílies nombroses que dóna la Generalitat de Catalunya.

Jordi Joly

Un dels factors que dóna més punt a l'hora d'accedir l'escola bressol és el fet de ser família nombrosa, entesa a partir de tres fills. Nosltres ho apliquem en base a les persones que tenen aquest creditació. Si la Generalitt entengués el fet d'un prt múltiples com famíli nombrosa, quedaria directament aplicat a l'esfera local


Per altra banda, el fet que la nostra ciutat sigui una de les que té major nombre de famílies amb part múltiples podria convertir-la en futura seu de l'associació d'aquest col·lectiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.