Una setmana més de restriccions, tot i que tornen les extraescolars i el lleure a Infantil i Primària

El gruix de les restriccions anti-Covid es mantindrà, com a mínim, fins al 28 de febrer


Temes relacionats

[FAQ] Què es pot fer i què no entre el 22 i el 28 de febrer (19/feb/21)

El confinament passa a ser comarcal i s'amplia l'horari d'obertura de bars i restaurants ( 4/feb/21)


  • Comparteix:

Es permet reprendre les extraescolars i les activitats de lleure a Infantil i Primària / Foto: Localpres

Es permet reprendre les extraescolars i les activitats de lleure a Infantil i Primària / Foto: Localpres

La Generalitat manté una setmana més, fins al 28 de febrer, la majoria de les restriccions per evitar contagis de Covid-19. El Procicat ha aprovat aquest divendres una certa flexibilització a partir de dilluns amb la represa de les activitats extraescolars i d'esport escolar, així com de les activitats de lleure educatiu dirigides a infants d'Infantil i Primària, inclosos els esplais, caus i agrupaments escoltes. La tendència a l'aplanament dels darrers dies de la corba epidèmica i, fins i tot, un mínim repunt d'alguns indicadors, fa que el govern aposti per la prudència i, per tant, mantingui el confinament comarcal, el nocturn de deu de la nit a sis del matí, els horaris limitats a la restauració, i l'aforament del 30% al comerç, que seguirà tancat els caps de setmana.

A més de les extraescolars, la Generalitat també equipara a partir de dilluns l'esport federat i els consells esportius perquè es pugui entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses.

Els departaments de Salut i d'Interior afirmen que la pressió assistencial encara és molt alta i que la presència de la variant britànica, més infectiva, pot revertir a l'alça la corba d'infecció.

D'aquesta manera, pel que fa a la mobilitat, es manté vigent la limitació d'entrada i sortida de Catalunya sense motiu justificat, i també el confinament de perímetre comarcal. El confinament nocturn tampoc no varia i continua establert entre les deu de la nit i les sis del matí.

Pel que fa als horaris d'obertura dels negocis de restauració i hostaleria, tant les terrasses com a l'interior, podran seguir obrint de 7.30 h a 10.30 h i de 13 h a 16.30 h. En la resta d'horaris, aquests negocis poden seguir funcionant per a recollida al mateix establiment per part del client o per a lliurament a domicili.

En l'àmbit comercial, no es modifica el 30% de l'aforament pel petit comerç, que haurà de seguir tancat el cap de setmana; també, els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 m2.

Pel que fa a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d'exposicions seguiran oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts es mantenen també a la meitat de l'aforament i un màxim de 500 persones o un miler si la ventilació és òptima.

Els actes religiosos i les cerimònies civils seguiran amb un 30% de l'aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d'un miler segons la ventilació.

Pel que fa a l'educació a les instal·lacions i equipaments esportius, en espais tancats poden seguir oberts amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de mascareta; els que són a l'aire lliure seguiran oberts amb un aforament del 50% i control d'accés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.